Snijd voor het flammkuchendeeg de koude boter in blokjes. Doe de bloem met zout, boter en kwark in een kom en kneed met een mixer tot een glad deeg.
Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges vervolgens in dunne plakjes. Spoel ook de lente-ui en snijd die in dunne ringetjes. Haal de korst van de Comté kaas en rasp grof.
Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol het uit. Let op dat de flammkuchen past op de pizzasteen. Bestrijk elke flammkuchen met ¼ van de crème fraîche en verdeel de asperges, lente-ui en geraspte kaas erover.
Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
Bestrooi de steen met een beetje bloem en leg de flammkuchen erop. Bak in 8-10 minuten mooi knapperig.
Snijd ondertussen de Parmaham in reepjes. Haal de flammkuchen met een pizzaspatel van de barbecue. Garneer met de reepjes Parmaham en bestrooi met een beetje verse peper. Snijd in stukken met een pizzasnijder en serveren maar.
Notities
Tip
De Comté kaas is één van de meest gegeten kaas in Frankrijk. Kenmerkend is de verfijnde, intens rijke smaak. Je koopt de kaas bij je kaasboer of in de supermarkt.
BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...
Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...
Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...