Flammkuchen met asperges en Parmaham

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord asperges, barbecue, flammkuchen
Bereidingstijd 45 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • mixer
  • rasp
  • deegroller
  • pizzasteen
  • pizzaspatel
  • pizzasnijder

Ingrediënten

flammkuchen (of koop kant-en-klare)

  • 150 g koude roomboter
  • 500 g bloem
  • ½ tl zout
  • 200 g kwark 20% vet

topping

  • 250 g groene asperges of witte asperges
  • 1 lente-ui
  • 150 g Comté kaas
  • 150 g crème fraîche
  • 100 g Parmaham
  • peper

Instructies

  • Snijd voor het flammkuchendeeg de koude boter in blokjes. Doe de bloem met zout, boter en kwark in een kom en kneed met een mixer tot een glad deeg.
  • Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de asperges vervolgens in dunne plakjes. Spoel ook de lente-ui en snijd die in dunne ringetjes. Haal de korst van de Comté kaas en rasp grof.
  • Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol het uit. Let op dat de flammkuchen past op de pizzasteen. Bestrijk elke flammkuchen met ¼ van de crème fraîche en verdeel de asperges, lente-ui en geraspte kaas erover.
  • Verwarm de pizzasteen 20 minuten voor in een warme barbecue (ca. 220°C).
  • Bestrooi de steen met een beetje bloem en leg de flammkuchen erop. Bak in 8-10 minuten mooi knapperig.
  • Snijd ondertussen de Parmaham in reepjes. Haal de flammkuchen met een pizzaspatel van de barbecue. Garneer met de reepjes Parmaham en bestrooi met een beetje verse peper. Snijd in stukken met een pizzasnijder en serveren maar.

Notities

Tip
  • De Comté kaas is één van de meest gegeten kaas in Frankrijk. Kenmerkend is de verfijnde, intens rijke smaak. Je koopt de kaas bij je kaasboer of in de supermarkt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...