
Gegrilde asperges met mousselinesaus
Equipment
- gietijzeren pan
- garde
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- olijfolie
- zout en peper
mousselinesaus
- 3 eidooiers
- scheutje water
- 50 g koude boterklontjes
- sap van ½ citroen
- 20 ml room
- 2-3 el peterselie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng de asperges aan de kook in een pannetje water met zout en blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Haal ze daarna voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken.
- Meng de asperges met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze 5-10 minuten rondom op het directe gedeelte van de barbecue totdat je mooie grillstrepen ziet.
- Hak de peterselie fijn. Meng het citroensap met de drie eidooiers in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg de klontjes koude boter en room al kloppend toe. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus erover en garneer met de fijngehakte peterselie.
Notities
- De mousselinesaus is een variatie op de klassieke hollandaisesaus. Bij een mousselinesaus voeg je op het laatst room toe. Deze saus is perfect voor bij vis en asperges.