Gegrilde asperges met mousselinesaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord asperges, barbecue
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • garde

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • zout en peper

mousselinesaus

  • 3 eidooiers
  • scheutje water
  • 50 g koude boterklontjes
  • sap van ½ citroen
  • 20 ml room
  • 2-3 el peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng de asperges aan de kook in een pannetje water met zout en blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Haal ze daarna voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken.
  • Meng de asperges met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze 5-10 minuten rondom op het directe gedeelte van de barbecue totdat je mooie grillstrepen ziet.
  • Hak de peterselie fijn. Meng het citroensap met de drie eidooiers in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg de klontjes koude boter en room al kloppend toe. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus erover en garneer met de fijngehakte peterselie.

Notities

Wist je dat
  • De mousselinesaus is een variatie op de klassieke hollandaisesaus. Bij een mousselinesaus voeg je op het laatst room toe. Deze saus is perfect voor bij vis en asperges.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...