Gegrilde asperges met mousselinesaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord asperges, barbecue
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren pan
  • garde

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • olijfolie
  • zout en peper

mousselinesaus

  • 3 eidooiers
  • scheutje water
  • 50 g koude boterklontjes
  • sap van ½ citroen
  • 20 ml room
  • 2-3 el peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng de asperges aan de kook in een pannetje water met zout en blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Haal ze daarna voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken.
  • Meng de asperges met een beetje olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze 5-10 minuten rondom op het directe gedeelte van de barbecue totdat je mooie grillstrepen ziet.
  • Hak de peterselie fijn. Meng het citroensap met de drie eidooiers in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe en klop schuimig op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg de klontjes koude boter en room al kloppend toe. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de asperges over de borden. Giet de saus erover en garneer met de fijngehakte peterselie.

Notities

Wist je dat
  • De mousselinesaus is een variatie op de klassieke hollandaisesaus. Bij een mousselinesaus voeg je op het laatst room toe. Deze saus is perfect voor bij vis en asperges.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...