Aspergequiche

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, bladerdeeg
Porties 4

Equipment

  • dunschiller
  • gietijzeren pan
  • quichevorm

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • zachte boter
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 250 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 el peterselie
  • 1 snufje foelie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 6 cm. Kook ze in een pan met kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  • Bekleed de bakvorm, inclusief de randen, met het bladerdeeg.
  • Klop de crème fraîche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peterselie, en breng op smaak met een beetje foelie en zout en peper.
  • Vul de quiche met de goed uitgelekte aspergestukjes, schenk hier het room/eimengsel op en bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
  • Bak de aspergequiche op het indirecte gedeelte van de barbecue in 35 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Tip
  • Voeg voor een hartig accent hamblokjes toe.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...