
Aspergequiche
Equipment
- dunschiller
- gietijzeren pan
- quichevorm
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- zachte boter
- 8 plakken bladerdeeg
- 250 ml crème fraîche
- 4 eieren
- 100 g geraspte jonge kaas
- 1 el peterselie
- 1 snufje foelie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 6 cm. Kook ze in een pan met kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
- Bekleed de bakvorm, inclusief de randen, met het bladerdeeg.
- Klop de crème fraîche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peterselie, en breng op smaak met een beetje foelie en zout en peper.
- Vul de quiche met de goed uitgelekte aspergestukjes, schenk hier het room/eimengsel op en bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
- Bak de aspergequiche op het indirecte gedeelte van de barbecue in 35 minuten goudbruin en gaar.
Notities
- Voeg voor een hartig accent hamblokjes toe.