Aspergequiche

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, bladerdeeg
Porties 4

Equipment

  • dunschiller
  • gietijzeren pan
  • quichevorm

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • zachte boter
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 250 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 el peterselie
  • 1 snufje foelie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 6 cm. Kook ze in een pan met kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  • Bekleed de bakvorm, inclusief de randen, met het bladerdeeg.
  • Klop de crème fraîche los met de eieren, de helft van de geraspte kaas en de peterselie, en breng op smaak met een beetje foelie en zout en peper.
  • Vul de quiche met de goed uitgelekte aspergestukjes, schenk hier het room/eimengsel op en bestrooi het geheel met de overgebleven geraspte kaas.
  • Bak de aspergequiche op het indirecte gedeelte van de barbecue in 35 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Tip
  • Voeg voor een hartig accent hamblokjes toe.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...