Gegrilde bananensplit met spekkruimels

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord bacon, banaan, barbecue, chocolade, dessert, nagerecht
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren sauspan

Ingrediënten

  • 2 el roomboter
  • 4 grote rijpe bananen
  • 150 g lange repen ontbijtspek
  • 8 grote bolletjes van je favoriete ijs
  • chocoladesaus kant-en-klaar, ter garnering
  • slagroom ter garnering
  • gesuikerde kersen ter garnering

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Gril de plakjes ontbijtspek krokant. Laat ze afkoelen en verkruimel ze. Zet apart.
  • Zet de pan op de barbecue en smelt de boter.
  • Snijd de bananen, nog in de schil, in de lengte doormidden. Leg de bananen met de snijkant naar beneden op het directe gedeelte van de barbecue rooster en gril 3-4 minuten.
  • Draai de bananen om (met de schil naar beneden) en leg ze op het indirecte gedeelte. Bestrijk de snijvlakken met gesmolten boter en gril nog 2-3 minuten tot de bananen zacht en lichtbruin zijn.
  • Haal de bananen van de barbecue en laat ze afkoelen. Verwijder de schil van de bananen van en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verdeel de gesneden over de borden. Serveer met een bolletje ijs, chocoladesaus, slagroom, kersen en als laatste de verkruimelde spekjes.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...