Gegrilde bananensplit met spekkruimels

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord bacon, banaan, barbecue, chocolade, dessert, nagerecht
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren sauspan

Ingrediënten

  • 2 el roomboter
  • 4 grote rijpe bananen
  • 150 g lange repen ontbijtspek
  • 8 grote bolletjes van je favoriete ijs
  • chocoladesaus kant-en-klaar, ter garnering
  • slagroom ter garnering
  • gesuikerde kersen ter garnering

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Gril de plakjes ontbijtspek krokant. Laat ze afkoelen en verkruimel ze. Zet apart.
  • Zet de pan op de barbecue en smelt de boter.
  • Snijd de bananen, nog in de schil, in de lengte doormidden. Leg de bananen met de snijkant naar beneden op het directe gedeelte van de barbecue rooster en gril 3-4 minuten.
  • Draai de bananen om (met de schil naar beneden) en leg ze op het indirecte gedeelte. Bestrijk de snijvlakken met gesmolten boter en gril nog 2-3 minuten tot de bananen zacht en lichtbruin zijn.
  • Haal de bananen van de barbecue en laat ze afkoelen. Verwijder de schil van de bananen van en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verdeel de gesneden over de borden. Serveer met een bolletje ijs, chocoladesaus, slagroom, kersen en als laatste de verkruimelde spekjes.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...