Gegrilde bananensplit met spekkruimels
Equipment
- gietijzeren sauspan
Ingrediënten
- 2 el roomboter
- 4 grote rijpe bananen
- 150 g lange repen ontbijtspek
- 8 grote bolletjes van je favoriete ijs
- chocoladesaus kant-en-klaar, ter garnering
- slagroom ter garnering
- gesuikerde kersen ter garnering
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Gril de plakjes ontbijtspek krokant. Laat ze afkoelen en verkruimel ze. Zet apart.
- Zet de pan op de barbecue en smelt de boter.
- Snijd de bananen, nog in de schil, in de lengte doormidden. Leg de bananen met de snijkant naar beneden op het directe gedeelte van de barbecue rooster en gril 3-4 minuten.
- Draai de bananen om (met de schil naar beneden) en leg ze op het indirecte gedeelte. Bestrijk de snijvlakken met gesmolten boter en gril nog 2-3 minuten tot de bananen zacht en lichtbruin zijn.
- Haal de bananen van de barbecue en laat ze afkoelen. Verwijder de schil van de bananen van en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verdeel de gesneden over de borden. Serveer met een bolletje ijs, chocoladesaus, slagroom, kersen en als laatste de verkruimelde spekjes.