Gegrilde bananensplit met spekkruimels

Recept afdrukken
Gang Desserts
Trefwoord bacon, banaan, barbecue, chocolade, dessert, nagerecht
Bereidingstijd 15 min
Porties 4 personen

Equipment

  • gietijzeren sauspan

Ingrediënten

  • 2 el roomboter
  • 4 grote rijpe bananen
  • 150 g lange repen ontbijtspek
  • 8 grote bolletjes van je favoriete ijs
  • chocoladesaus kant-en-klaar, ter garnering
  • slagroom ter garnering
  • gesuikerde kersen ter garnering

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Gril de plakjes ontbijtspek krokant. Laat ze afkoelen en verkruimel ze. Zet apart.
  • Zet de pan op de barbecue en smelt de boter.
  • Snijd de bananen, nog in de schil, in de lengte doormidden. Leg de bananen met de snijkant naar beneden op het directe gedeelte van de barbecue rooster en gril 3-4 minuten.
  • Draai de bananen om (met de schil naar beneden) en leg ze op het indirecte gedeelte. Bestrijk de snijvlakken met gesmolten boter en gril nog 2-3 minuten tot de bananen zacht en lichtbruin zijn.
  • Haal de bananen van de barbecue en laat ze afkoelen. Verwijder de schil van de bananen van en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verdeel de gesneden over de borden. Serveer met een bolletje ijs, chocoladesaus, slagroom, kersen en als laatste de verkruimelde spekjes.

Video

Notities

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...