
Gevulde vijgen met Parmaham van de rookplank
Equipment
- 1 x Western Red Cedar rookplank
Ingrediënten
- 4 eetrijpe verse vijgen
- 75 g zachte geitenkaas
- 4 plakken Parmaham
- 2 el honing
- 8 gepelde walnoten
- 4 takjes munt
Instructies
- Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
- Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 160°C.
- Was de vijgen en snijd een klein plakje van de onderzijde, zodat ze rechtop blijven staan. Aan de bovenzijde snijd je ze nu kruislings in, tot ca. 1 cm van de onderkant.
- Duw zachtjes met 2 handen aan de onderzijde van de vijgen, zodat ze aan de bovenzijde open komen te staan. Vul de vijgen met de geitenkaas en verkruimel de walnoot erboven.
- Wikkel om elke vijg een plak Parmaham en druppel de honing er ruim overheen.
- Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Zet de vijgen nu op de voorgegrilde zijde van de rookplank en plaats midden op het barbecuerooster. Sluit de deksel van de barbecue.
- Na 10-15 minuten is de Parmaham mooi knapperig en zijn de vijgen klaar om van de barbecue te halen. Garneer met het takje munt en serveer met een glas dessertwijn of port.
Notities
- Dit recept kun je ruim van te voren klaarmaken, zet het dan koud weg tot gebruik.