Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 160°C.
Was de vijgen en snijd een klein plakje van de onderzijde, zodat ze rechtop blijven staan. Aan de bovenzijde snijd je ze nu kruislings in, tot ca. 1 cm van de onderkant.
Duw zachtjes met 2 handen aan de onderzijde van de vijgen, zodat ze aan de bovenzijde open komen te staan. Vul de vijgen met de geitenkaas en verkruimel de walnoot erboven.
Wikkel om elke vijg een plak Parmaham en druppel de honing er ruim overheen.
Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Zet de vijgen nu op de voorgegrilde zijde van de rookplank en plaats midden op het barbecuerooster. Sluit de deksel van de barbecue.
Na 10-15 minuten is de Parmaham mooi knapperig en zijn de vijgen klaar om van de barbecue te halen. Garneer met het takje munt en serveer met een glas dessertwijn of port.
Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...