Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Richt de barbecue in voor de directe methode en verwarm voor op 160°C.
Was de vijgen en snijd een klein plakje van de onderzijde, zodat ze rechtop blijven staan. Aan de bovenzijde snijd je ze nu kruislings in, tot ca. 1 cm van de onderkant.
Duw zachtjes met 2 handen aan de onderzijde van de vijgen, zodat ze aan de bovenzijde open komen te staan. Vul de vijgen met de geitenkaas en verkruimel de walnoot erboven.
Wikkel om elke vijg een plak Parmaham en druppel de honing er ruim overheen.
Gril eerst de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Zet de vijgen nu op de voorgegrilde zijde van de rookplank en plaats midden op het barbecuerooster. Sluit de deksel van de barbecue.
Na 10-15 minuten is de Parmaham mooi knapperig en zijn de vijgen klaar om van de barbecue te halen. Garneer met het takje munt en serveer met een glas dessertwijn of port.
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...