
Gegrilde lamsfilet met linzensalade
Equipment
- gietijzeren pan
- kernthermometer
Ingrediënten
- 2 lamsfilets
- zout en peper
linzensalade
- 2 rode paprika's
- 2 voorgekookte maiskolven
- 1 blikje linzen
- 1 kleine rode ui
- 8 g peterselie
- 8 g verse tijm
- 2 el appelazijn
- 2 el Brassica koolzaadolie
- 70 g zachte geitenkaas
- zout en peper
Instructies
- Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Leg de paprika’s en de maiskolven in de kolen. De maiskolven gril je totdat ze rondom mooi bruin zijn. De paprika’s mogen helemaal zwart zijn. Haal beide groentes uit de barbecue en doe ze in een schaal/pan en dek af.
- Leg daarna het gietijzeren rooster in de barbecue en verwarm de barbecue naar 200°C.
- Spoel de linzen goed af. Snijd de ui, peterselie en tijm fijn en meng het samen met de appelazijn en koolzaadolie door de linzen.
- Verwijder het zwarte velletje van de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de mais van de maiskolven en meng het door de linzensalade. Breng de salade op smaak met peper en zout en verdeel de geitenkaas over de salade.
- Gril de lamsfilet op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53°C. Laat het vlees daarna even rusten voordat je de filet aansnijdt. Kruid het vlees met een beetje peper en zout en serveer met de linzensalade.