Gegrilde lamsfilet met linzensalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, Brassica, buiten koken, koolzaadolie, lamsvlees, linzen
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsfilets
  • zout en peper

linzensalade

  • 2 rode paprika's
  • 2 voorgekookte maiskolven
  • 1 blikje linzen
  • 1 kleine rode ui
  • 8 g peterselie
  • 8 g verse tijm
  • 2 el appelazijn
  • 2 el Brassica koolzaadolie
  • 70 g zachte geitenkaas
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Leg de paprika’s en de maiskolven in de kolen. De maiskolven gril je totdat ze rondom mooi bruin zijn. De paprika’s mogen helemaal zwart zijn. Haal beide groentes uit de barbecue en doe ze in een schaal/pan en dek af.
  • Leg daarna het gietijzeren rooster in de barbecue en verwarm de barbecue naar 200°C.
  • Spoel de linzen goed af. Snijd de ui, peterselie en tijm fijn en meng het samen met de appelazijn en koolzaadolie door de linzen.
  • Verwijder het zwarte velletje van de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de mais van de maiskolven en meng het door de linzensalade. Breng de salade op smaak met peper en zout en verdeel de geitenkaas over de salade.
  • Gril de lamsfilet op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53°C. Laat het vlees daarna even rusten voordat je de filet aansnijdt. Kruid het vlees met een beetje peper en zout en serveer met de linzensalade.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Outr gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...