Gegrilde lamsfilet met linzensalade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, Brassica, buiten koken, koolzaadolie, lamsvlees, linzen
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren pan
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 2 lamsfilets
  • zout en peper

linzensalade

  • 2 rode paprika's
  • 2 voorgekookte maiskolven
  • 1 blikje linzen
  • 1 kleine rode ui
  • 8 g peterselie
  • 8 g verse tijm
  • 2 el appelazijn
  • 2 el Brassica koolzaadolie
  • 70 g zachte geitenkaas
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de barbecue aan en richt in voor de directe methode. Leg de paprika’s en de maiskolven in de kolen. De maiskolven gril je totdat ze rondom mooi bruin zijn. De paprika’s mogen helemaal zwart zijn. Haal beide groentes uit de barbecue en doe ze in een schaal/pan en dek af.
  • Leg daarna het gietijzeren rooster in de barbecue en verwarm de barbecue naar 200°C.
  • Spoel de linzen goed af. Snijd de ui, peterselie en tijm fijn en meng het samen met de appelazijn en koolzaadolie door de linzen.
  • Verwijder het zwarte velletje van de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de mais van de maiskolven en meng het door de linzensalade. Breng de salade op smaak met peper en zout en verdeel de geitenkaas over de salade.
  • Gril de lamsfilet op de barbecue tot een kerntemperatuur van 53°C. Laat het vlees daarna even rusten voordat je de filet aansnijdt. Kruid het vlees met een beetje peper en zout en serveer met de linzensalade.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Outr gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...