Gegrilde wilde gans salade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord firepit, gans, maaltijdsalade, salade
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • skillet

Ingrediënten

  • ganzenborstfilets
  • pekel/brine optioneel
  • 1 zakje rucola
  • 1 rode ui
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 1 handjevol pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • pesto
  • witbrood
  • zout en peper

Instructies

  • Bestrooi de filets met wat zout en laat dit even staan tot het vlees het zout heeft opgenomen. Of laat ze een nacht zwemmen in een pekelbad.
  • Richt je barbecue in voor direct gebruik op 180–200°C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster/plancha of een skillet om de ganzenborst aan te braden.
  • Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen, rooster de pijnboompitten lichtbruin in een skillet en rooster je witbrood lekker krokant.
  • Gril de filets direct op de barbecue tot een kerntemperatuur van 55-60°C is bereikt in een beetje olie en een klontje boter. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg de filets eventueel op een indirect gedeelte om rustig tot de gewenste kern te komen. Laat de filets even onder aluminiumfolie rusten. Snijd daarna in dunne plakken.
  • Leg op een bord wat rucola, de fijngesneden rode ui en de gesneden ganzenfilet. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met balsamicoazijn en wat olijfolie. Top het geheel af met de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Besmeer de geroosterde broodjes met pesto en rode ui. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...