Gegrilde wilde gans salade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord firepit, gans, maaltijdsalade, salade
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • skillet

Ingrediënten

  • ganzenborstfilets
  • pekel/brine optioneel
  • 1 zakje rucola
  • 1 rode ui
  • 1 zakje Parmezaanse kaas
  • 1 handjevol pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • pesto
  • witbrood
  • zout en peper

Instructies

  • Bestrooi de filets met wat zout en laat dit even staan tot het vlees het zout heeft opgenomen. Of laat ze een nacht zwemmen in een pekelbad.
  • Richt je barbecue in voor direct gebruik op 180–200°C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster/plancha of een skillet om de ganzenborst aan te braden.
  • Snijd ondertussen de rode ui in fijne ringen, rooster de pijnboompitten lichtbruin in een skillet en rooster je witbrood lekker krokant.
  • Gril de filets direct op de barbecue tot een kerntemperatuur van 55-60°C is bereikt in een beetje olie en een klontje boter. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg de filets eventueel op een indirect gedeelte om rustig tot de gewenste kern te komen. Laat de filets even onder aluminiumfolie rusten. Snijd daarna in dunne plakken.
  • Leg op een bord wat rucola, de fijngesneden rode ui en de gesneden ganzenfilet. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met balsamicoazijn en wat olijfolie. Top het geheel af met de Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Besmeer de geroosterde broodjes met pesto en rode ui. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...