Gegrilde zalm in Aziatische marinade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 600 g zalmmoot zonder huid
  • zonnebloemolie
  • 1 zakje kant-en-klare woknoedels
  • 1 zakje Aziatische wokgroente
  • sesamzaadjes zwart en wit

marinade

  • 3 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 tl sambal
  • 1 el gembersiroop
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak eerst de marinade door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de overige ingrediënten. Leg de zalm erin en laat voor minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Doe een scheutje olie in de pan en leg de zalm erin. Gril beide zijdes van de zalm en lepel er 2-3 lepels marinade overheen.
  • Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Doe weer een scheutje olie in de pan. Wok de noedels en groentes in de pan met weer 2 lepels marinade.
  • Leg de gemengde noedels op een bord. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en leg bij de noedels. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...