Maak eerst de marinade door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de overige ingrediënten. Leg de zalm erin en laat voor minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Doe een scheutje olie in de pan en leg de zalm erin. Gril beide zijdes van de zalm en lepel er 2-3 lepels marinade overheen.
Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Doe weer een scheutje olie in de pan. Wok de noedels en groentes in de pan met weer 2 lepels marinade.
Leg de gemengde noedels op een bord. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en leg bij de noedels. Serveer direct.
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...