Maak eerst de marinade door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de overige ingrediënten. Leg de zalm erin en laat voor minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Doe een scheutje olie in de pan en leg de zalm erin. Gril beide zijdes van de zalm en lepel er 2-3 lepels marinade overheen.
Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Doe weer een scheutje olie in de pan. Wok de noedels en groentes in de pan met weer 2 lepels marinade.
Leg de gemengde noedels op een bord. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en leg bij de noedels. Serveer direct.
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...
BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...