Gegrilde zalm in Aziatische marinade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Aziatisch, barbecue, zalm
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 30 min
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren koekenpan (skillet)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 600 g zalmmoot zonder huid
  • zonnebloemolie
  • 1 zakje kant-en-klare woknoedels
  • 1 zakje Aziatische wokgroente
  • sesamzaadjes zwart en wit

marinade

  • 3 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 tl sambal
  • 1 el gembersiroop
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak eerst de marinade door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de overige ingrediënten. Leg de zalm erin en laat voor minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Haal de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Doe een scheutje olie in de pan en leg de zalm erin. Gril beide zijdes van de zalm en lepel er 2-3 lepels marinade overheen.
  • Gaar de zalm tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Haal de zalm uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Doe weer een scheutje olie in de pan. Wok de noedels en groentes in de pan met weer 2 lepels marinade.
  • Leg de gemengde noedels op een bord. Bestrooi de zalm met de sesamzaadjes en leg bij de noedels. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...