
Gambacocktail
Ingrediënten
- 12 kleine gamba’s
- 5 el ketchup
- 1½ el mierikswortel
- 1 el worcestersaus
- 1 tl Tabasco
- 1 bosje peterselie
- zeezout
Instructies
- Steek het vuur aan van de Ofyr of verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor directe bereiding.
- Rasp de schil van een halve limoen en pers hem uit. Meng de ketchup met de mierikswortel en breng op smaak met worcestersaus, tabasco en limoenrasp en -sap.
- Snijd de gamba’s open aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze rijkelijk met zeezout en bak ze snel krokant op de binnenkant van de plaat (directe gedeelte van de barbecue). Laat de gamba’s even rusten op een cederhouten plankje.
- Hak intussen de peterselie fijn. Bestrooi de gamba’s met de gehakte peterselie en leg de andere helft van de limoen bij de gamba’s.
- Laat de gasten zelf de gamba’s pellen en hen de gamba's rijkelijk te laten dippen in de saus.