Gambacocktail

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord barbecue, gamba, garnaal
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 kleine gamba’s
  • 5 el ketchup
  • el mierikswortel
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl Tabasco
  • 1 bosje peterselie
  • zeezout

Instructies

  • Steek het vuur aan van de Ofyr of verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor directe bereiding.
  • Rasp de schil van een halve limoen en pers hem uit. Meng de ketchup met de mierikswortel en breng op smaak met worcestersaus, tabasco en limoenrasp en -sap.
  • Snijd de gamba’s open aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze rijkelijk met zeezout en bak ze snel krokant op de binnenkant van de plaat (directe gedeelte van de barbecue). Laat de gamba’s even rusten op een cederhouten plankje.
  • Hak intussen de peterselie fijn. Bestrooi de gamba’s met de gehakte peterselie en leg de andere helft van de limoen bij de gamba’s.
  • Laat de gasten zelf de gamba’s pellen en hen de gamba's rijkelijk te laten dippen in de saus.

Notities

Extra nodig
  • cederhouten plankje
Dit recept is i.s.m. Ofyr gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...