Gambacocktail

Recept afdrukken
Gang Voorgerecht
Trefwoord barbecue, gamba, garnaal
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 kleine gamba’s
  • 5 el ketchup
  • el mierikswortel
  • 1 el worcestersaus
  • 1 tl Tabasco
  • 1 bosje peterselie
  • zeezout

Instructies

  • Steek het vuur aan van de Ofyr of verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor directe bereiding.
  • Rasp de schil van een halve limoen en pers hem uit. Meng de ketchup met de mierikswortel en breng op smaak met worcestersaus, tabasco en limoenrasp en -sap.
  • Snijd de gamba’s open aan de rugzijde en verwijder het darmkanaal. Bestrooi ze rijkelijk met zeezout en bak ze snel krokant op de binnenkant van de plaat (directe gedeelte van de barbecue). Laat de gamba’s even rusten op een cederhouten plankje.
  • Hak intussen de peterselie fijn. Bestrooi de gamba’s met de gehakte peterselie en leg de andere helft van de limoen bij de gamba’s.
  • Laat de gasten zelf de gamba’s pellen en hen de gamba's rijkelijk te laten dippen in de saus.

Notities

Extra nodig
  • cederhouten plankje
Dit recept is i.s.m. Ofyr gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...