
Gepofte barbecue aardappel
Ingrediënten
- mooie grote kruimige aardappels
- 200 g geraspte cheddarkaas
- 200 g spekblokjes
- 200 g crème fraîche
- 1 bosje lente-uitjes
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Maak de aardappels schoon en verwijder eventuele pitjes.
- Leg de aardappels op het indirecte gedeelte van je barbecue en doe de deksel dicht. Gaar de aardappels in ca. 45-60 min.
- Bak ondertussen de spekjes uit en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Haal de aardappels van de barbecue en snijd ze open. Hol ze een beetje uit met een theelepel.
- Meng wat je uit de aardappel haalt met de spekblokjes en breng op smaak met een beetje barbecuesaus.
- Vul de aardappels weer met dit mengsel en bestrooi ze met de kaas.
- Leg de gevulde aardappels weer terug op het indirecte gedeelte van de barbecue, doe de klep dicht en laat het geheel lekker warm worden en de kaas mooi smelten.
- Haal ze dan van de barbecue en garneer ze met de creme fraiche en de lente-uitjes.