Gepofte barbecue aardappel

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • mooie grote kruimige aardappels
  • 200 g geraspte cheddarkaas
  • 200 g spekblokjes
  • 200 g crème fraîche
  • 1 bosje lente-uitjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de aardappels schoon en verwijder eventuele pitjes.
  • Leg de aardappels op het indirecte gedeelte van je barbecue en doe de deksel dicht. Gaar de aardappels in ca. 45-60 min.
  • Bak ondertussen de spekjes uit en snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Haal de aardappels van de barbecue en snijd ze open. Hol ze een beetje uit met een theelepel.
  • Meng wat je uit de aardappel haalt met de spekblokjes en breng op smaak met een beetje barbecuesaus.
  • Vul de aardappels weer met dit mengsel en bestrooi ze met de kaas.
  • Leg de gevulde aardappels weer terug op het indirecte gedeelte van de barbecue, doe de klep dicht en laat het geheel lekker warm worden en de kaas mooi smelten.
  • Haal ze dan van de barbecue en garneer ze met de creme fraiche en de lente-uitjes.

Video

Notities

Tip: Wil je de aardappels sneller gaar hebben, wikkel ze dan in aluminiumfolie en leg ze zo dicht mogelijk bij je houtskool of briketten.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...