
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Equipment
- gehaktmolen
- kernthermometer
- handvol rookhout
- smokerbox
Ingrediënten
- 750 g kippendijen
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 15 g peterselie
- 60 g gedroogde abrikozen
- 2 tl harissa
- 50 g paneermeel
- 10 g dille
- 300 g parelcouscous
- zout en peper
harissa-saus
- 250 ml Griekse yoghurt
- ½ -1 el harissa
- 1 citroen geraspt + geperst
- zout en peper
Instructies
- Doe in een schaal de grofgesneden kippendijen, sjalotje, knoflook, abrikozen en peterselie. Breng op smaak met harissa, zout en peper en meng grof.
- Maal dit mengsel door de gehaktmolen.
- Bestrooi met paneermeel en laat dit 20 minuten koelen en rol er daarna kleine balletjes van.
- Richt de bbq in voor de indirecte bereiding en verwarm voor op 150°C. Wij gebruiken de plancha om de gehaktballetjes te grillen.
- Voeg een handjevol rookhout toe.
- Gril de balletjes tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
- Kook ondertussen de parelcouscous en breng deze op smaak met de dille en een scheutje olijfolie.
- Maak de harissa-saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Serveer de kipgehaktballetjes met de parelcouscous en de harissa-saus.