Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord electrische bbq, gehakt, gehaktballetjes, harissa, kippendijen, koud roken, zelf gehakt maken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • gehaktmolen
  • kernthermometer
  • handvol rookhout
  • smokerbox

Ingrediënten

  • 750 g kippendijen
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g peterselie
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 2 tl harissa
  • 50 g paneermeel
  • 10 g dille
  • 300 g parelcouscous
  • zout en peper

harissa-saus

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ½ -1 el harissa
  • 1 citroen geraspt + geperst
  • zout en peper

Instructies

  • Doe in een schaal de grofgesneden kippendijen, sjalotje, knoflook, abrikozen en peterselie. Breng op smaak met harissa, zout en peper en meng grof.
  • Maal dit mengsel door de gehaktmolen.
  • Bestrooi met paneermeel en laat dit 20 minuten koelen en rol er daarna kleine balletjes van.
  • Richt de bbq in voor de indirecte bereiding en verwarm voor op 150°C. Wij gebruiken de plancha om de gehaktballetjes te grillen.
  • Voeg een handjevol rookhout toe.
  • Gril de balletjes tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Kook ondertussen de parelcouscous en breng deze op smaak met de dille en een scheutje olijfolie.
  • Maak de harissa-saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Serveer de kipgehaktballetjes met de parelcouscous en de harissa-saus.

Video

Notities

Wij gebruiken de Sevo eBBQ.
Deze video is i.s.m. de Sevo eBBQ gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...