Kipsaté satay gai

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord gevlinderde kip, pindasaus, sate, sateetje
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4

Equipment

  • houten satéprikkers of ijzeren spiesjes
  • kernthermometer
  • 1 gietijzeren pan
  • 1 gietijzeren koekenpan

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen

marinade

  • 1 pakje kokosmelk a 200 ml
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el palmsuiker
  • el sojasaus
  • chiliflakes naar smaak
  • 1 teentje knoflook fijngehakt

pindasaus

  • 1 pakje kokosmelk a 200 ml
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el palmsuiker
  • ½ el sojasaus
  • chiliflakes naar smaak
  • 100 g pindakaas
  • 2 el vissaus
  • limoensap optioneel
  • 4 el pinda’s

Instructies

  • Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Maak de marinade en meng de kip er doorheen. Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Week de houten satéprikkers 30 minuten in koud water. Rijg de kip aan de prikkers.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 180-200°C. Zet de saté eerst aan op het directe gedeelte en laat ze daarna nagaren op het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt.
  • Maak de satésaus door alle ingrediënten (behalve de pinda’s) zachtjes aan de kook te brengen. Voeg eventueel iets limoensap toe.
  • Rooster als laatste de grof gehakte pinda’s in een droge pan en roer ze door de saus.
  • Serveer de saté met de pindasaus.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Napoleon Grills.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...