
Gerookte zalm met ahornsiroop
Equipment
- 1 cederhouten plank
Ingrediënten
- 1 zalmzijde
- 1 el Brassica koolzaadolie Koud & Warm
- 3 el barbecuerub
- 2 el ahornsiroop
voor de barbecuerub:
- 2 el bruine suiker
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gedroogde paprikapoeder
- ½ el komijn
- 1 tl zout
- ½ tl peper
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
- Week de cederplank, volledig ondergedompeld in water, gedurende 30 minuten. Dep droog. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kleine kom en mix goed door elkaar.
- Snijd de zalm in vorm. Smeer de zalm in met de koolzaadolie en strooi vervolgens ongeveer 3 eetlepels van de rub over de zalm. Leg de zalm op de cederplank en plaats deze op directe hitte gedurende maximaal 15 minuten of totdat de zalm een kerntemperatuur heeft bereikt van 57°C.
- Leg de zalm met de plank nu op het indirecte gedeelte van de barbecue en bestrijk met de ahornsiroop. Laat de zalm nog even 1 minuut op de barbecue liggen.
- Laat 5 minuten rusten en serveer.