Gerookte zalm met ahornsiroop

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 cederhouten plank

Ingrediënten

  • 1 zalmzijde
  • 1 el Brassica koolzaadolie Koud & Warm
  • 3 el barbecuerub
  • 2 el ahornsiroop

voor de barbecuerub:

  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde paprikapoeder
  • ½ el komijn
  • 1 tl zout
  • ½ tl peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Week de cederplank, volledig ondergedompeld in water, gedurende 30 minuten. Dep droog. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kleine kom en mix goed door elkaar.
  • Snijd de zalm in vorm. Smeer de zalm in met de koolzaadolie en strooi vervolgens ongeveer 3 eetlepels van de rub over de zalm. Leg de zalm op de cederplank en plaats deze op directe hitte gedurende maximaal 15 minuten of totdat de zalm een kerntemperatuur heeft bereikt van 57°C.
  • Leg de zalm met de plank nu op het indirecte gedeelte van de barbecue en bestrijk met de ahornsiroop. Laat de zalm nog even 1 minuut op de barbecue liggen.
  • Laat 5 minuten rusten en serveer.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...