Gevulde zalmpakketjes met lintpasta

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pasta, zalm
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • gietijzeren koekenpan

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 1 potje kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • olie
  • 600 g zalmzijde met huid
  • 1 zak lintpasta
  • 1 potje zongedroogde tomaten in olie
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de ui, olijven en de tomaten, zonder zaadjes en vocht, in fijne blokjes en hak de knoflook. Meng dit samen met de kappertjes, een beetje sap van een citroen, een scheut olie en peper en zout goed door elkaar. Houd een paar kappertjes apart en bewaar de citroen.
  • Leg de zalmzijde op de huid en snijd deze doormidden. Bestrijk met olie, het tomatenmengsel en peper en zout. Leg nu de andere zalmzijde er bovenop. Knoop dit met het touw goed vast. Snijd in vier pakketjes.
  • Steek je barbecue aan en verwarm hem naar een temperatuur tussen de 150 – 180°C. Leg de zalmpakketjes erop en laat ze rustig garen.
  • Kook ondertussen de lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm in de pan op hoge temperatuur een scheut olie en voeg de lintpasta toe. Zet de gekookte lintpasta aan met wat olijven, kappertjes, gedroogde tomaten in olie, citroensap, peper en zout en Parmezaanse kaas.
  • Gril de zalmpakketjes nog op iets hogere temperatuur af, zodat de huid mooi krokant wordt.
  • Tijd om de borden op te maken. Serveer de lintpasta met een zalmpakketje en garneer met een beetje Parmezaanse kaas.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...