Gevulde zalmpakketjes met lintpasta

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pasta, zalm
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • gietijzeren koekenpan

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 1 potje kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • olie
  • 600 g zalmzijde met huid
  • 1 zak lintpasta
  • 1 potje zongedroogde tomaten in olie
  • 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de ui, olijven en de tomaten, zonder zaadjes en vocht, in fijne blokjes en hak de knoflook. Meng dit samen met de kappertjes, een beetje sap van een citroen, een scheut olie en peper en zout goed door elkaar. Houd een paar kappertjes apart en bewaar de citroen.
  • Leg de zalmzijde op de huid en snijd deze doormidden. Bestrijk met olie, het tomatenmengsel en peper en zout. Leg nu de andere zalmzijde er bovenop. Knoop dit met het touw goed vast. Snijd in vier pakketjes.
  • Steek je barbecue aan en verwarm hem naar een temperatuur tussen de 150 – 180°C. Leg de zalmpakketjes erop en laat ze rustig garen.
  • Kook ondertussen de lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm in de pan op hoge temperatuur een scheut olie en voeg de lintpasta toe. Zet de gekookte lintpasta aan met wat olijven, kappertjes, gedroogde tomaten in olie, citroensap, peper en zout en Parmezaanse kaas.
  • Gril de zalmpakketjes nog op iets hogere temperatuur af, zodat de huid mooi krokant wordt.
  • Tijd om de borden op te maken. Serveer de lintpasta met een zalmpakketje en garneer met een beetje Parmezaanse kaas.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...