
Gevulde zalmpakketjes met lintpasta
Equipment
- slagerstouw
- gietijzeren koekenpan
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 bakje zwarte olijven
- 2 tomaten
- 1 potje kappertjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- olie
- 600 g zalmzijde met huid
- 1 zak lintpasta
- 1 potje zongedroogde tomaten in olie
- 1 zakje geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Snijd de ui, olijven en de tomaten, zonder zaadjes en vocht, in fijne blokjes en hak de knoflook. Meng dit samen met de kappertjes, een beetje sap van een citroen, een scheut olie en peper en zout goed door elkaar. Houd een paar kappertjes apart en bewaar de citroen.
- Leg de zalmzijde op de huid en snijd deze doormidden. Bestrijk met olie, het tomatenmengsel en peper en zout. Leg nu de andere zalmzijde er bovenop. Knoop dit met het touw goed vast. Snijd in vier pakketjes.
- Steek je barbecue aan en verwarm hem naar een temperatuur tussen de 150 – 180°C. Leg de zalmpakketjes erop en laat ze rustig garen.
- Kook ondertussen de lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm in de pan op hoge temperatuur een scheut olie en voeg de lintpasta toe. Zet de gekookte lintpasta aan met wat olijven, kappertjes, gedroogde tomaten in olie, citroensap, peper en zout en Parmezaanse kaas.
- Gril de zalmpakketjes nog op iets hogere temperatuur af, zodat de huid mooi krokant wordt.
- Tijd om de borden op te maken. Serveer de lintpasta met een zalmpakketje en garneer met een beetje Parmezaanse kaas.