Spiezen met warme salsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq spiezen, napoleon grills
Porties 4

Equipment

  • skillet
  • staafmixer
  • spiezen

Ingrediënten

zeewolfspies

  • 500 g zeewolffilet
  • ½ bosje verse salie
  • 150 g Spaanse ham/pancetta in plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • chili flakes naar smaak
  • zout

varkenshaasspies

  • 500 g varkenshaas
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el pimenton/gerookte paprikapoeder
  • zout en peper

salsa rossa

  • 500 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe methode en verhit tot 180°C.
  • Salsa rossa, Ontvlies de tomaten. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in blokjes. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de paprika, knoflook en peper toe en laat 10 minuten stoven. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven. Pureer eventueel met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper, serveer af met een scheutje olijfolie.
  • Spiezen, Snijd de zeewolffilet in stukjes. Wikkel de zeewolf in de ham. Rijg de stukjes vis, tomaatjes en de salie afwisselend aan een spies. Smeer de spies in met de marinade van de olie, fijngeperste knoflook, chili flakes en zout. Zet apart.
  • Snijd de varkenshaas in stukken, omwikkel de stukken met spek. Snijd de courgette in plakken en de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in grove stukken. Rijg het vlees afgewisseld met de courgette, ui, paprika aan een spies. Maak een marinade van de olie, fijngeperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout en smeer hier de spies mee in. Zet apart.
  • Gril de spiezen op de bbq in 6-10 minuten gaar op de bbq. Serveer met de lauwwarme salsa.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...