Spiezen met warme salsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq spiezen, napoleon grills
Porties 4

Equipment

  • skillet
  • staafmixer
  • spiezen

Ingrediënten

zeewolfspies

  • 500 g zeewolffilet
  • ½ bosje verse salie
  • 150 g Spaanse ham/pancetta in plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • chili flakes naar smaak
  • zout

varkenshaasspies

  • 500 g varkenshaas
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el pimenton/gerookte paprikapoeder
  • zout en peper

salsa rossa

  • 500 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe methode en verhit tot 180°C.
  • Salsa rossa, Ontvlies de tomaten. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in blokjes. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de paprika, knoflook en peper toe en laat 10 minuten stoven. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven. Pureer eventueel met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper, serveer af met een scheutje olijfolie.
  • Spiezen, Snijd de zeewolffilet in stukjes. Wikkel de zeewolf in de ham. Rijg de stukjes vis, tomaatjes en de salie afwisselend aan een spies. Smeer de spies in met de marinade van de olie, fijngeperste knoflook, chili flakes en zout. Zet apart.
  • Snijd de varkenshaas in stukken, omwikkel de stukken met spek. Snijd de courgette in plakken en de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in grove stukken. Rijg het vlees afgewisseld met de courgette, ui, paprika aan een spies. Maak een marinade van de olie, fijngeperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout en smeer hier de spies mee in. Zet apart.
  • Gril de spiezen op de bbq in 6-10 minuten gaar op de bbq. Serveer met de lauwwarme salsa.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...