Spiezen met warme salsa

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord Asado style, bbq spiezen, napoleon grills
Porties 4

Equipment

  • skillet
  • staafmixer
  • spiezen

Ingrediënten

zeewolfspies

  • 500 g zeewolffilet
  • ½ bosje verse salie
  • 150 g Spaanse ham/pancetta in plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • chili flakes naar smaak
  • zout

varkenshaasspies

  • 500 g varkenshaas
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el pimenton/gerookte paprikapoeder
  • zout en peper

salsa rossa

  • 500 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Instructies

  • Richt de bbq in voor de directe methode en verhit tot 180°C.
  • Salsa rossa, Ontvlies de tomaten. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in blokjes. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de paprika, knoflook en peper toe en laat 10 minuten stoven. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven. Pureer eventueel met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper, serveer af met een scheutje olijfolie.
  • Spiezen, Snijd de zeewolffilet in stukjes. Wikkel de zeewolf in de ham. Rijg de stukjes vis, tomaatjes en de salie afwisselend aan een spies. Smeer de spies in met de marinade van de olie, fijngeperste knoflook, chili flakes en zout. Zet apart.
  • Snijd de varkenshaas in stukken, omwikkel de stukken met spek. Snijd de courgette in plakken en de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in grove stukken. Rijg het vlees afgewisseld met de courgette, ui, paprika aan een spies. Maak een marinade van de olie, fijngeperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout en smeer hier de spies mee in. Zet apart.
  • Gril de spiezen op de bbq in 6-10 minuten gaar op de bbq. Serveer met de lauwwarme salsa.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...