Portobelloburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord groente
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • blender

Ingrediënten

portobello

  • 2 grote portobello's
  • 1 el miso-pasta
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sriracha saus
  • zout en peper
  • 2 volkorenbroodjes gegrild

Aziatische guacamole

  • 1 grote avocado blokjes gesneden
  • 1 tl fijngehakte gember of gebruik gemberpasta
  • 1 tl rijstwijnazijn
  • snufje chilivlokken en sesamzaadjes
  • 1 tl zout en peper
  • 1 tl sesamolie

Komkommerlint salade

  • ½ komkommer in de lengte gesneden linten
  • 1 lente-ui diagonaal gesneden
  • wortel geraspt
  • ¼ tl zout
  • 2 tl rijstazijn
  • ¼ tl suiker
  • ½ tl geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Klop met een vork of een mini-garde de miso, sesamolie en sriracha los. Bestrijk de boven- en onderkant van de portobello’s royaal met dit mengsel.
  • Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een middelgrote kom samen met de lente-uitjes, voeg de ingrediënten voor de komkommer lintsalade toe en meng voorzichtig.
  • Maak de Aziatische guacamole. Doe alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en sesamzaadjes) in een kleine kom of blender en mix goed door elkaar, totdat je een mooie gladde guacamole hebt. Bestrooi met de chilivlokken en sesamzaadjes.
  • Gril de portobello's met de bovenkant naar beneden, gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur, tot ze sappig en zacht zijn. Draai en gril de onderkant ook nog een paar minuten. Zet tevens de broodjes even aan op de barbecue.
  • Besmeer de broodjes met een royale hoeveelheid Aziatische guacamole, plaats de portobello met de onderkant naar boven en leg een bergje van de komkommerlint salade erop. Top ten slotte af met een klein beetje sriracha. Gebruik de overgebleven Aziatische guacamole voor de bovenkant van het broodje en leg het broodje op de portobello.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...