Portobelloburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord groente
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • blender

Ingrediënten

portobello

  • 2 grote portobello's
  • 1 el miso-pasta
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sriracha saus
  • zout en peper
  • 2 volkorenbroodjes gegrild

Aziatische guacamole

  • 1 grote avocado blokjes gesneden
  • 1 tl fijngehakte gember of gebruik gemberpasta
  • 1 tl rijstwijnazijn
  • snufje chilivlokken en sesamzaadjes
  • 1 tl zout en peper
  • 1 tl sesamolie

Komkommerlint salade

  • ½ komkommer in de lengte gesneden linten
  • 1 lente-ui diagonaal gesneden
  • wortel geraspt
  • ¼ tl zout
  • 2 tl rijstazijn
  • ¼ tl suiker
  • ½ tl geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Klop met een vork of een mini-garde de miso, sesamolie en sriracha los. Bestrijk de boven- en onderkant van de portobello’s royaal met dit mengsel.
  • Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een middelgrote kom samen met de lente-uitjes, voeg de ingrediënten voor de komkommer lintsalade toe en meng voorzichtig.
  • Maak de Aziatische guacamole. Doe alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en sesamzaadjes) in een kleine kom of blender en mix goed door elkaar, totdat je een mooie gladde guacamole hebt. Bestrooi met de chilivlokken en sesamzaadjes.
  • Gril de portobello's met de bovenkant naar beneden, gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur, tot ze sappig en zacht zijn. Draai en gril de onderkant ook nog een paar minuten. Zet tevens de broodjes even aan op de barbecue.
  • Besmeer de broodjes met een royale hoeveelheid Aziatische guacamole, plaats de portobello met de onderkant naar boven en leg een bergje van de komkommerlint salade erop. Top ten slotte af met een klein beetje sriracha. Gebruik de overgebleven Aziatische guacamole voor de bovenkant van het broodje en leg het broodje op de portobello.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...