Portobelloburger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord groente
Bereidingstijd 30 min
Porties 2 personen

Equipment

  • blender

Ingrediënten

portobello

  • 2 grote portobello's
  • 1 el miso-pasta
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sriracha saus
  • zout en peper
  • 2 volkorenbroodjes gegrild

Aziatische guacamole

  • 1 grote avocado blokjes gesneden
  • 1 tl fijngehakte gember of gebruik gemberpasta
  • 1 tl rijstwijnazijn
  • snufje chilivlokken en sesamzaadjes
  • 1 tl zout en peper
  • 1 tl sesamolie

Komkommerlint salade

  • ½ komkommer in de lengte gesneden linten
  • 1 lente-ui diagonaal gesneden
  • wortel geraspt
  • ¼ tl zout
  • 2 tl rijstazijn
  • ¼ tl suiker
  • ½ tl geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 180°C. Klop met een vork of een mini-garde de miso, sesamolie en sriracha los. Bestrijk de boven- en onderkant van de portobello’s royaal met dit mengsel.
  • Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een middelgrote kom samen met de lente-uitjes, voeg de ingrediënten voor de komkommer lintsalade toe en meng voorzichtig.
  • Maak de Aziatische guacamole. Doe alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en sesamzaadjes) in een kleine kom of blender en mix goed door elkaar, totdat je een mooie gladde guacamole hebt. Bestrooi met de chilivlokken en sesamzaadjes.
  • Gril de portobello's met de bovenkant naar beneden, gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur, tot ze sappig en zacht zijn. Draai en gril de onderkant ook nog een paar minuten. Zet tevens de broodjes even aan op de barbecue.
  • Besmeer de broodjes met een royale hoeveelheid Aziatische guacamole, plaats de portobello met de onderkant naar boven en leg een bergje van de komkommerlint salade erop. Top ten slotte af met een klein beetje sriracha. Gebruik de overgebleven Aziatische guacamole voor de bovenkant van het broodje en leg het broodje op de portobello.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...