
Pizza bianca met worst
Equipment
- deegroller
- pizzasteen
- pizzaschep
Ingrediënten
- 1 rol vers pizzadeeg
- 150 g mascarpone
- 1 teentje knoflook
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 worst of 2 kleine chipolataworstjes
- 1 bolletje mozzarella
- barbecuesaus
- 1/2 zakje rucola
- bloem voor op de pizzaschep
Instructies
- Verwarm de pizzasteen tot minimaal 250°C.
- Rol het deeg uit. Verdeel het deeg in twee porties.
- Rasp de knoflook en meng met de mascarpone en gedroogde Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk hier de pizza’s mee en laat 1 cm van de rand vrij.
- Snijd de ui en mozzarella in plakjes. Beleg de pizza’s met ui en mozzarella. Maak het worstje open en knijp de inhoud eruit en verdeel over de pizza’s.
- Doe een beetje bloem op de pizzaschep en leg de pizza hiermee op de pizzasteen.
- Bak de pizza in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Neem de pizza er uit. Doe er een paar druppels barbecuesaus op en garneer met een beetje rucola. Snijd in stukken en serveer direct.