Snijd de tonijn in blokjes. Meng de tonijn met de geraspte gember, olijfolie, peper, sinaasappelsap en -rasp en de honing. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Snijd de olijven, munt en abrikoos in kleine blokjes, voeg toe bij de couscous. Doe ook de rozijnen en de granaatappelpitjes erbij. Breng op smaak met het sinaasappelsap, olijfolie, zout en peper. Zet apart.
Rijg de tonijnblokjes aan houten spiesjes.
Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 5-6 minuten rondom gaar.
Bestrooi de spiesjes met wat zout en serveer met de couscous.
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...