
Grilled tunaskewer met couscous
Equipment
- houten satéprikkers
Ingrediënten
- 60 g tonijn
- 1 stukje verse gember
- 2 el olijfolie
- 1 sinaasappel
- 2 el honing
- zout en peper
couscous
- 240 g couscous
- 1 handjevol olijven
- paar blaadjes verse munt
- 3 el rozijnen
- 1 granaatappel
- 1 handjevol gedroogde abrikoos
- sap van 1 sinaasappel
- zout en peper
Instructies
- Snijd de tonijn in blokjes. Meng de tonijn met de geraspte gember, olijfolie, peper, sinaasappelsap en -rasp en de honing. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Snijd de olijven, munt en abrikoos in kleine blokjes, voeg toe bij de couscous. Doe ook de rozijnen en de granaatappelpitjes erbij. Breng op smaak met het sinaasappelsap, olijfolie, zout en peper. Zet apart.
- Rijg de tonijnblokjes aan houten spiesjes.
- Verwarm de barbecue voor op hoge hitte. Gril de spiesjes in 5-6 minuten rondom gaar.
- Bestrooi de spiesjes met wat zout en serveer met de couscous.