Tagliolini met venkel, pernod en venusschelpen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pernod, Tagliolini, venusschelpen
Porties 4

Equipment

  • huishoudfolie
  • deegroller
  • gietijzeren
  • pan
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 300 g bloem type 00
  • 3 eieren
  • scheutje pernod
  • 1 kg venusschelpen
  • snufje fleur de sel
  • scheutje olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie

Instructies

  • Leg de venusschelpen (Italiaans: vongole) een half uurtje in een grote kom met water om ze te reinigen. Giet daarna het water af.
  • Meng de bloem met de eieren en kneed tot een elastische deegbol. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uurtje aan de kant.
  • Rol daarna het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 mm en bestuif met wat bloem. Rol het deeg op tot een rolletje en snijd er linten van 3 mm breed.
  • Zet een grote gietijzeren pan met ruim gezouten water op de vuurschaal.
  • Snijd ondertussen de venkel in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Giet er wat olijfolie over en bak ze heel kort op de vuurschaal, samen met de venusschelpen. Giet er daarna een scheutje pernod over en bak alles nog even tot de alcohol is verdampt.
  • Kook de pastalinten al dente, dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de pastalinten toe aan de venusschelpen, de venkel en een scheut olijfolie.
  • Hak de platte peterselie fijn en voeg toe.
  • Meng kort en serveer het geheel in een grote schaal.

Notities

Tip
  • Gebruik je een barbecue met deksel voor deze recepten, houd dan een temperatuur van 180°C aan.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...