Tagliolini met venkel, pernod en venusschelpen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord pernod, Tagliolini, venusschelpen
Porties 4

Equipment

  • huishoudfolie
  • deegroller
  • gietijzeren
  • pan
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 300 g bloem type 00
  • 3 eieren
  • scheutje pernod
  • 1 kg venusschelpen
  • snufje fleur de sel
  • scheutje olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie

Instructies

  • Leg de venusschelpen (Italiaans: vongole) een half uurtje in een grote kom met water om ze te reinigen. Giet daarna het water af.
  • Meng de bloem met de eieren en kneed tot een elastische deegbol. Wikkel in huishoudfolie en leg een half uurtje aan de kant.
  • Rol daarna het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 mm en bestuif met wat bloem. Rol het deeg op tot een rolletje en snijd er linten van 3 mm breed.
  • Zet een grote gietijzeren pan met ruim gezouten water op de vuurschaal.
  • Snijd ondertussen de venkel in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Giet er wat olijfolie over en bak ze heel kort op de vuurschaal, samen met de venusschelpen. Giet er daarna een scheutje pernod over en bak alles nog even tot de alcohol is verdampt.
  • Kook de pastalinten al dente, dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de pastalinten toe aan de venusschelpen, de venkel en een scheut olijfolie.
  • Hak de platte peterselie fijn en voeg toe.
  • Meng kort en serveer het geheel in een grote schaal.

Notities

Tip
  • Gebruik je een barbecue met deksel voor deze recepten, houd dan een temperatuur van 180°C aan.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...