Kalbi Korean ribs

Recept afdrukken
Korean Style BBQ Beef Short Ribs with Rice
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style
Bereidingstijd 20 min
Passieve Tijd 4 uur

Ingrediënten

  • 7 el sojasaus
  • 3 el basterdsuiker
  • 2 el rijstwijn
  • el knoflookpasta
  • 1/3 tl gemberpoeder
  • ½ tl peper
  • 1 tl Sriracha
  • 1 tl sesamolie
  • ½ geraspte peer
  • ½ geraspte ui

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in de blender tot een mooie gladde marinade.
  • Doe de ribs in de ziplock en giet de marinade erbij. Leg de ribs in de koelkast en laat minimaal 4 uur en maximaal 24 uur marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 150°C. Voeg het rookhout toe.
  • Leg de ribs op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar naar de gewenste kleur. Gril daarna nog even kort af op het directe gedeelte. Wees wel een beetje voorzichtig want de suikers verkleuren snel naar zwart en dat is zonde.
  • Serveer de ribs met noodles of in een pokebowl met rijst.

Video

Notities

Extra nodig
  • blender
  • ziplock
  • 1 handjevol rookhout

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...