Kalbi Korean ribs

Recept afdrukken
Korean Style BBQ Beef Short Ribs with Rice
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, barbecue snack, BBQ Style
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 4 uur

Ingrediënten

  • 7 el sojasaus
  • 3 el basterdsuiker
  • 2 el rijstwijn
  • el knoflookpasta
  • 1/3 tl gemberpoeder
  • ½ tl peper
  • 1 tl Sriracha
  • 1 tl sesamolie
  • ½ geraspte peer
  • ½ geraspte ui

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in de blender tot een mooie gladde marinade.
  • Doe de ribs in de ziplock en giet de marinade erbij. Leg de ribs in de koelkast en laat minimaal 4 uur en maximaal 24 uur marineren.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 150°C. Voeg het rookhout toe.
  • Leg de ribs op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar naar de gewenste kleur. Gril daarna nog even kort af op het directe gedeelte. Wees wel een beetje voorzichtig want de suikers verkleuren snel naar zwart en dat is zonde.
  • Serveer de ribs met noodles of in een pokebowl met rijst.

Video

Notities

Extra nodig
  • blender
  • ziplock
  • 1 handjevol rookhout

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...