
Kalbi Korean ribs
Ingrediënten
- 7 el sojasaus
- 3 el basterdsuiker
- 2 el rijstwijn
- 1½ el knoflookpasta
- 1/3 tl gemberpoeder
- ½ tl peper
- 1 tl Sriracha
- 1 tl sesamolie
- ½ geraspte peer
- ½ geraspte ui
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in de blender tot een mooie gladde marinade.
- Doe de ribs in de ziplock en giet de marinade erbij. Leg de ribs in de koelkast en laat minimaal 4 uur en maximaal 24 uur marineren.
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 150°C. Voeg het rookhout toe.
- Leg de ribs op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar naar de gewenste kleur. Gril daarna nog even kort af op het directe gedeelte. Wees wel een beetje voorzichtig want de suikers verkleuren snel naar zwart en dat is zonde.
- Serveer de ribs met noodles of in een pokebowl met rijst.
Video
Notities
- blender
- ziplock
- 1 handjevol rookhout