Perfecte picanha

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq, BBQ Style, picanha, rode wijn, roken, rookplankje
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 picanha ca. 1100 gram
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal de picanha ca. 2 uur voor de bereiding uit koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 110°C.
  • Dep met wat keukenpapier het vlees rondom goed droog en snijd eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
  • Snijd de vetlaag kruislings in en zorg ervoor dat je niet in het vlees snijdt. Wrijf ruim zout op de ingesneden vetlaag.
  • Als de barbecue de gewenste temperatuur heeft bereikt, voeg je het rookhout toe en zet het aluminium bakje onder het rooster.
  • Leg de picanha op het rooster (indirecte bereiding) en sluit de deksel. Rook het vlees rustig naar een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal de picanha van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 20 minuten rusten.
  • Prepareer ondertussen de barbecue voor direct grillen en stook het vuur hoog op. Als het vlees heeft gerust en de barbecue op temperatuur is, gril je de picanha rondom mooi af boven directe hitte.
  • Laat het vlees nog 2 minuten rusten en serveer het vlees in mooie plakken gesneden met royaal versgemalen zout en peper.

Notities

Extra nodig
  • 1 handjevol Wine Barrel Chips
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • aluminium bakje
Tip:
Op zichzelf is deze Picanha natuurlijk al erg lekker. Maar met een salsa van geroosterde rode paprika, tomaat, avocado, peterselie, rode ui, olijfolie en een beetje vers limoensap is het ook zeker genieten.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...