
Perfecte picanha
Ingrediënten
- 1 picanha ca. 1100 gram
- versgemalen peper en zout naar smaak
Instructies
- Haal de picanha ca. 2 uur voor de bereiding uit koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 110°C.
- Dep met wat keukenpapier het vlees rondom goed droog en snijd eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
- Snijd de vetlaag kruislings in en zorg ervoor dat je niet in het vlees snijdt. Wrijf ruim zout op de ingesneden vetlaag.
- Als de barbecue de gewenste temperatuur heeft bereikt, voeg je het rookhout toe en zet het aluminium bakje onder het rooster.
- Leg de picanha op het rooster (indirecte bereiding) en sluit de deksel. Rook het vlees rustig naar een kerntemperatuur van 52°C.
- Haal de picanha van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 20 minuten rusten.
- Prepareer ondertussen de barbecue voor direct grillen en stook het vuur hoog op. Als het vlees heeft gerust en de barbecue op temperatuur is, gril je de picanha rondom mooi af boven directe hitte.
- Laat het vlees nog 2 minuten rusten en serveer het vlees in mooie plakken gesneden met royaal versgemalen zout en peper.
Notities
- 1 handjevol Wine Barrel Chips
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- aluminium bakje
Op zichzelf is deze Picanha natuurlijk al erg lekker. Maar met een salsa van geroosterde rode paprika, tomaat, avocado, peterselie, rode ui, olijfolie en een beetje vers limoensap is het ook zeker genieten. Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl