Perfecte picanha

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq, BBQ Style, picanha, rode wijn, roken, rookplankje
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 picanha ca. 1100 gram
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal de picanha ca. 2 uur voor de bereiding uit koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 110°C.
  • Dep met wat keukenpapier het vlees rondom goed droog en snijd eventuele vliesjes en loszittende stukjes vet voorzichtig weg.
  • Snijd de vetlaag kruislings in en zorg ervoor dat je niet in het vlees snijdt. Wrijf ruim zout op de ingesneden vetlaag.
  • Als de barbecue de gewenste temperatuur heeft bereikt, voeg je het rookhout toe en zet het aluminium bakje onder het rooster.
  • Leg de picanha op het rooster (indirecte bereiding) en sluit de deksel. Rook het vlees rustig naar een kerntemperatuur van 52°C.
  • Haal de picanha van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 20 minuten rusten.
  • Prepareer ondertussen de barbecue voor direct grillen en stook het vuur hoog op. Als het vlees heeft gerust en de barbecue op temperatuur is, gril je de picanha rondom mooi af boven directe hitte.
  • Laat het vlees nog 2 minuten rusten en serveer het vlees in mooie plakken gesneden met royaal versgemalen zout en peper.

Notities

Extra nodig
  • 1 handjevol Wine Barrel Chips
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • aluminium bakje
Tip:
Op zichzelf is deze Picanha natuurlijk al erg lekker. Maar met een salsa van geroosterde rode paprika, tomaat, avocado, peterselie, rode ui, olijfolie en een beetje vers limoensap is het ook zeker genieten.
Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...