
Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie
Equipment
- slagerstouw
- 1 handjevol rookhout
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- gietijzeren pan
Ingrediënten
- 1 stuk kalfsvlees/procureur
- 100 g Parmaham
- 12-15 blaadjes verse salie
- 40 g parmezaanse kaas flakes
- 1 doosje trostomaten
- 1 venkel
- olijfolie
- 2 el pijnboompitten
- ½ citroen sap en schil
- scheutje witte wijn
- 1 zakje gemengde sla
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue naar 150°C en richt in voor de indirecte methode.
- Vlinder de procureur, dat wil zeggen snijd deze in zodat je een mooie dunne plak krijgt en sla deze open. Beleg dit met de plakken Parmaham, 6 tot 8 blaadjes salie, de parmezaanse kaas flakes en breng op smaak met peper en zout.
- Rol nu het kalfsvlees op tot een mooie gelijkmatige rollade en bind deze met het slagerstouw vast.
- Leg het rookhout in de barbecue, direct naast de vuurbron. Leg de rollade op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60°C.
- Pof de laatste 10 minuten van de bereiding de trostomaatjes mee op de barbecue. Gril ook de in plakjes gesneden venkel met een beetje olijfolie. Eventueel kun je aan het eind van de bereiding de rollade nog afgrillen, dit hoeft niet. Laat de rollade even rusten onder aluminiumfolie.
- Verhit in de pan een scheutje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes en de rest van de gesneden salieblaadjes. Blus af met de witte wijn en voeg de citroenrasp en het citroensap toe . Laat warm worden.
- Snijd nu de rollade in plakken en leg deze op het bord met wat sla, tomaatjes en venkel. Sprenkel er de lauwwarme dressing erover en eet smakelijk!
Video
Notities
- Domaine de la Croix Salain, rijke chardonnay uit de Bourgogne. Houtgerijpt met een zachte smaak.