Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, kalfsvlees, parmaham, parmezaanse kaas, salie
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • 1 handjevol rookhout
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfsvlees/procureur
  • 100 g Parmaham
  • 12-15 blaadjes verse salie
  • 40 g parmezaanse kaas flakes
  • 1 doosje trostomaten
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ citroen sap en schil
  • scheutje witte wijn
  • 1 zakje gemengde sla
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue naar 150°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Vlinder de procureur, dat wil zeggen snijd deze in zodat je een mooie dunne plak krijgt en sla deze open. Beleg dit met de plakken Parmaham, 6 tot 8 blaadjes salie, de parmezaanse kaas flakes en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol nu het kalfsvlees op tot een mooie gelijkmatige rollade en bind deze met het slagerstouw vast.
  • Leg het rookhout in de barbecue, direct naast de vuurbron. Leg de rollade op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60°C.
  • Pof de laatste 10 minuten van de bereiding de trostomaatjes mee op de barbecue. Gril ook de in plakjes gesneden venkel met een beetje olijfolie. Eventueel kun je aan het eind van de bereiding de rollade nog afgrillen, dit hoeft niet. Laat de rollade even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit in de pan een scheutje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes en de rest van de gesneden salieblaadjes. Blus af met de witte wijn en voeg de citroenrasp en het citroensap toe . Laat warm worden.
  • Snijd nu de rollade in plakken en leg deze op het bord met wat sla, tomaatjes en venkel. Sprenkel er de lauwwarme dressing erover en eet smakelijk!

Video

Notities

Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...