Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, kalfsvlees, parmaham, parmezaanse kaas, salie
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • 1 handjevol rookhout
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfsvlees/procureur
  • 100 g Parmaham
  • 12-15 blaadjes verse salie
  • 40 g parmezaanse kaas flakes
  • 1 doosje trostomaten
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ citroen sap en schil
  • scheutje witte wijn
  • 1 zakje gemengde sla
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue naar 150°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Vlinder de procureur, dat wil zeggen snijd deze in zodat je een mooie dunne plak krijgt en sla deze open. Beleg dit met de plakken Parmaham, 6 tot 8 blaadjes salie, de parmezaanse kaas flakes en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol nu het kalfsvlees op tot een mooie gelijkmatige rollade en bind deze met het slagerstouw vast.
  • Leg het rookhout in de barbecue, direct naast de vuurbron. Leg de rollade op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60°C.
  • Pof de laatste 10 minuten van de bereiding de trostomaatjes mee op de barbecue. Gril ook de in plakjes gesneden venkel met een beetje olijfolie. Eventueel kun je aan het eind van de bereiding de rollade nog afgrillen, dit hoeft niet. Laat de rollade even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit in de pan een scheutje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes en de rest van de gesneden salieblaadjes. Blus af met de witte wijn en voeg de citroenrasp en het citroensap toe . Laat warm worden.
  • Snijd nu de rollade in plakken en leg deze op het bord met wat sla, tomaatjes en venkel. Sprenkel er de lauwwarme dressing erover en eet smakelijk!

Video

Notities

Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...