Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, kalfsvlees, parmaham, parmezaanse kaas, salie
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • 1 handjevol rookhout
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfsvlees/procureur
  • 100 g Parmaham
  • 12-15 blaadjes verse salie
  • 40 g parmezaanse kaas flakes
  • 1 doosje trostomaten
  • 1 venkel
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ citroen sap en schil
  • scheutje witte wijn
  • 1 zakje gemengde sla
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue naar 150°C en richt in voor de indirecte methode.
  • Vlinder de procureur, dat wil zeggen snijd deze in zodat je een mooie dunne plak krijgt en sla deze open. Beleg dit met de plakken Parmaham, 6 tot 8 blaadjes salie, de parmezaanse kaas flakes en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol nu het kalfsvlees op tot een mooie gelijkmatige rollade en bind deze met het slagerstouw vast.
  • Leg het rookhout in de barbecue, direct naast de vuurbron. Leg de rollade op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60°C.
  • Pof de laatste 10 minuten van de bereiding de trostomaatjes mee op de barbecue. Gril ook de in plakjes gesneden venkel met een beetje olijfolie. Eventueel kun je aan het eind van de bereiding de rollade nog afgrillen, dit hoeft niet. Laat de rollade even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit in de pan een scheutje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes en de rest van de gesneden salieblaadjes. Blus af met de witte wijn en voeg de citroenrasp en het citroensap toe . Laat warm worden.
  • Snijd nu de rollade in plakken en leg deze op het bord met wat sla, tomaatjes en venkel. Sprenkel er de lauwwarme dressing erover en eet smakelijk!

Video

Notities

Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen:

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...