
Kip Hawaï
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 240 ml ananassap
- 1 ananas uit blik
- 180 ml ketchup
- 120 ml ketjap
- 90 g bruine suiker
- 2 teentjes knoflook
- 1 el verse gember
- Brassica koolzaadolie
- 1 lente-ui
Instructies
- Meng in een grote kom het ananassap met ketchup, ketjap, bruine suiker, fijngeperste knoflook, scheutje olie en geraspte gember. Leg de kipfilets erin. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast marineren.
- Wanneer je klaar bent om te grillen, verwarm de barbecue dan op hoge temperatuur. Haal de kipfilets uit de marinade en verwijder de overtollige marinade. Bewaar de marinade. Gril de kipfilets gedurende 8 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Smeer de kip steeds in met de overgebleven marinade. Zo krijgt de kip een mooi krokantje.
- Bestrijk de annans met een beetje olie en gril ze 2 minuten per kant totdat totdat je een mooie grillstreep hebt. Hak de lente-ui fijn. Leg de kip en de ananas op een bord en garmeer met de lente-ui.