Kip Hawaï

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 240 ml ananassap
  • 1 ananas uit blik
  • 180 ml ketchup
  • 120 ml ketjap
  • 90 g bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember
  • Brassica koolzaadolie
  • 1 lente-ui

Instructies

  • Meng in een grote kom het ananassap met ketchup, ketjap, bruine suiker, fijngeperste knoflook, scheutje olie en geraspte gember. Leg de kipfilets erin. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minimaal 2 uur tot een nacht in de koelkast marineren.
  • Wanneer je klaar bent om te grillen, verwarm de barbecue dan op hoge temperatuur. Haal de kipfilets uit de marinade en verwijder de overtollige marinade. Bewaar de marinade. Gril de kipfilets gedurende 8 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Smeer de kip steeds in met de overgebleven marinade. Zo krijgt de kip een mooi krokantje.
  • Bestrijk de annans met een beetje olie en gril ze 2 minuten per kant totdat totdat je een mooie grillstreep hebt. Hak de lente-ui fijn. Leg de kip en de ananas op een bord en garmeer met de lente-ui.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...