Beercan Chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 400 g bacon in plakken gesneden
  • barbecuesaus
  • zout en peper
  • 1 klein schaaltje met olie
  • 1 kippenstandaard met schaal of 1 blikje bier.
  • 250 g boter
  • zout
  • milde paprikapoeder

Instructies

  • Voor de gezouten bruine boter, de boter in een klein pannetje doen en op laag vuur laten smelten totdat de boter licht gebruind is en een nootachtige geur afgeeft. Schep het eiwit van de boter en voeg naar smaak zout en paprikapoeder toe.
  • De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt.
  • Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie.
  • De kip aan de buitenkant insmeren met de gebruinde boter, en bestrooien met zout en peper (of met een rub). Voor het grillen van de kip gebruik je de kippenstandaard, afhankelijk van het model kan je hier nog wat groente, wijn of bier in de schaal toevoegen. Ook kan je prima knoflook en verse kruiden erbij doen. Of zet de kip op een blikje bier, waar je ongeveer 1/3 uitschenkt.
  • De kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 180°C ±60 min. de kip is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C. De laatste 10 min. bestrijken met de barbecuesaus. Hecht je niet al te veel waarde aan een knapperige korst, kan je aan tafel de kip nog een keer bestrijken met de barbecuesaus en daarna gelijk trancheren.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...