Beercan Chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Passieve Tijd 10 min
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 400 g bacon in plakken gesneden
  • barbecuesaus
  • zout en peper
  • 1 klein schaaltje met olie
  • 1 kippenstandaard met schaal of 1 blikje bier.
  • 250 g boter
  • zout
  • milde paprikapoeder

Instructies

  • Voor de gezouten bruine boter, de boter in een klein pannetje doen en op laag vuur laten smelten totdat de boter licht gebruind is en een nootachtige geur afgeeft. Schep het eiwit van de boter en voeg naar smaak zout en paprikapoeder toe.
  • De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt.
  • Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie.
  • De kip aan de buitenkant insmeren met de gebruinde boter, en bestrooien met zout en peper (of met een rub). Voor het grillen van de kip gebruik je de kippenstandaard, afhankelijk van het model kan je hier nog wat groente, wijn of bier in de schaal toevoegen. Ook kan je prima knoflook en verse kruiden erbij doen. Of zet de kip op een blikje bier, waar je ongeveer 1/3 uitschenkt.
  • De kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 180°C ±60 min. de kip is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C. De laatste 10 min. bestrijken met de barbecuesaus. Hecht je niet al te veel waarde aan een knapperige korst, kan je aan tafel de kip nog een keer bestrijken met de barbecuesaus en daarna gelijk trancheren.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...