Pulled Chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 hele kip het liefst biologisch
  • 400 g bacon in plakken gesneden
  • olijfolie
  • barbecuesaus
  • pitabroodjes
  • 1 zakje sla
  • zout en peper

Instructies

  • De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt.
  • Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens 2/3 van de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie.
  • De kip aan de buitenkant bestrooien met zout en peper. Vervolgens de kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 180°C voor ongeveer 60 min. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C
  • Als de kip gaar is de huid verwijderen en dan de kip plukken - ‘pullen’. Het kippenvlees in een schaal leggen en de huid samen met de bacon knapperig grillen direct boven het vuur. Als het knapperig is de huid en de bacon kleinsnijden en over de ‘pulled chicken’ verspreiden.
  • Net voor het serveren de kip mengen met barbecuesaus. De hoeveelheid saus is naar smaak.
  • Doe in een pitabroodjes wat sla en dan de ‘pulled chicken’, naar wens nog een beetje saus er op.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...