Pulled Chicken

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 hele kip het liefst biologisch
  • 400 g bacon in plakken gesneden
  • olijfolie
  • barbecuesaus
  • pitabroodjes
  • 1 zakje sla
  • zout en peper

Instructies

  • De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt.
  • Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens 2/3 van de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie.
  • De kip aan de buitenkant bestrooien met zout en peper. Vervolgens de kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 180°C voor ongeveer 60 min. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C
  • Als de kip gaar is de huid verwijderen en dan de kip plukken - ‘pullen’. Het kippenvlees in een schaal leggen en de huid samen met de bacon knapperig grillen direct boven het vuur. Als het knapperig is de huid en de bacon kleinsnijden en over de ‘pulled chicken’ verspreiden.
  • Net voor het serveren de kip mengen met barbecuesaus. De hoeveelheid saus is naar smaak.
  • Doe in een pitabroodjes wat sla en dan de ‘pulled chicken’, naar wens nog een beetje saus er op.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...