De huid van de kip voorzichtig met de vingers losmaken. Pas op dat de huid niet scheurt.
Tip: dit werkt het beste als de kip net uit de koeling komt. Je vingers iets invetten met olijfolie en vervolgens 2/3 van de bacon onder de huid drukken. Tijdens dit proces de vingers elke keer weer even invetten met wat olijfolie.
De kip aan de buitenkant bestrooien met zout en peper. Vervolgens de kip indirect grillen, afhankelijk van het formaat, bij 180°C voor ongeveer 60 min. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C
Als de kip gaar is de huid verwijderen en dan de kip plukken - ‘pullen’. Het kippenvlees in een schaal leggen en de huid samen met de bacon knapperig grillen direct boven het vuur. Als het knapperig is de huid en de bacon kleinsnijden en over de ‘pulled chicken’ verspreiden.
Net voor het serveren de kip mengen met barbecuesaus. De hoeveelheid saus is naar smaak.
Doe in een pitabroodjes wat sla en dan de ‘pulled chicken’, naar wens nog een beetje saus er op.