Smoky Whiskey Chicken - Asian style

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten het liefst biologisch
  • 1 Smoker Bag whiskey van Grandhall

Voor de marinade .. .. naar smaak toevoegen

  • bruine suiker BBQ Chicken
  • oestersaus of donkere ketjap
  • vissaus
  • 4 teentjes knoflook
  • komijnpoeder
  • verse koriander
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm je barbecue voor op een temperatuur van 220 C.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een blender.
  • Smeer de kip in met de marinade, dek af en laat vier uur marineren in de koelkast.
  • Doe de kip in de Smoker Bag en leg ze in het midden. Vouw de zak mooi dicht en plaats de kip in de barbecue. Na ongeveer 30 minuten is de kip klaar.
  • Serveer de kip met noedels, rijst of gepofte aardappel

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...