Klassieke tomaat, mozzarella en basilicum pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, pizza, Weber
Porties 4

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaspatel

Ingrediënten

  • 1 kg kant-en-klaar pizzadeeg
  • 80-120 ml pizzasaus uit pot
  • 100 g mozzarella in plakjes gesneden
  • 3-4 el versgeraspte pecorino romano
  • 5-6 basilicumblaadjes
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (260-270°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
  • Bestuif je handen, je werkblad en je spatel met bloem. Verdeel het pizzadeeg in ca. 3 bolletjes.
  • Leg de eerste deegbal op je werkblad en rol voorzichtig uit. Maak er een dunne gelijkvormige deegbodem van.
  • Leg de pizzabodem op de spatel. Strijk de saus met de bolle kant van een lepel uit over de deegbodem, maar laat rondom een rand vrij van ca. 1 cm. Beleg de bodem met mozzarella en bestrooi met de pecorino.
  • Laat de pizza van de spatel snel op de pizzasteen glijden en gril de pizza met gesloten deksel 7-9 minuten boven indirecte hoge hitte.
  • De pizza is klaar als hij aan de onderkant krokant en deels behoorlijk bruin is. Ook de bovenlaag mag tamelijk bruin zijn en pruttelen. Controleer de bodem van de pizza al na 5 minuten, om te voorkomen dat de pizza aanbrandt.
  • Til met behulp van de spatel de pizza op een snijplank. Bestrooi de pizza met basilicum en besprenkel naar wens met olijfolie. Snijd de pizza in punten en serveer direct. Doe vervolgens hetzelfde met de 2 andere deegbodems.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...