Klassieke tomaat, mozzarella en basilicum pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, pizza, Weber
Porties 4

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaspatel

Ingrediënten

  • 1 kg kant-en-klaar pizzadeeg
  • 80-120 ml pizzasaus uit pot
  • 100 g mozzarella in plakjes gesneden
  • 3-4 el versgeraspte pecorino romano
  • 5-6 basilicumblaadjes
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (260-270°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
  • Bestuif je handen, je werkblad en je spatel met bloem. Verdeel het pizzadeeg in ca. 3 bolletjes.
  • Leg de eerste deegbal op je werkblad en rol voorzichtig uit. Maak er een dunne gelijkvormige deegbodem van.
  • Leg de pizzabodem op de spatel. Strijk de saus met de bolle kant van een lepel uit over de deegbodem, maar laat rondom een rand vrij van ca. 1 cm. Beleg de bodem met mozzarella en bestrooi met de pecorino.
  • Laat de pizza van de spatel snel op de pizzasteen glijden en gril de pizza met gesloten deksel 7-9 minuten boven indirecte hoge hitte.
  • De pizza is klaar als hij aan de onderkant krokant en deels behoorlijk bruin is. Ook de bovenlaag mag tamelijk bruin zijn en pruttelen. Controleer de bodem van de pizza al na 5 minuten, om te voorkomen dat de pizza aanbrandt.
  • Til met behulp van de spatel de pizza op een snijplank. Bestrooi de pizza met basilicum en besprenkel naar wens met olijfolie. Snijd de pizza in punten en serveer direct. Doe vervolgens hetzelfde met de 2 andere deegbodems.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...