Klassieke tomaat, mozzarella en basilicum pizza

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecue snack, pizza, Weber
Porties 4

Equipment

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaspatel

Ingrediënten

  • 1 kg kant-en-klaar pizzadeeg
  • 80-120 ml pizzasaus uit pot
  • 100 g mozzarella in plakjes gesneden
  • 3-4 el versgeraspte pecorino romano
  • 5-6 basilicumblaadjes
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (260-270°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
  • Bestuif je handen, je werkblad en je spatel met bloem. Verdeel het pizzadeeg in ca. 3 bolletjes.
  • Leg de eerste deegbal op je werkblad en rol voorzichtig uit. Maak er een dunne gelijkvormige deegbodem van.
  • Leg de pizzabodem op de spatel. Strijk de saus met de bolle kant van een lepel uit over de deegbodem, maar laat rondom een rand vrij van ca. 1 cm. Beleg de bodem met mozzarella en bestrooi met de pecorino.
  • Laat de pizza van de spatel snel op de pizzasteen glijden en gril de pizza met gesloten deksel 7-9 minuten boven indirecte hoge hitte.
  • De pizza is klaar als hij aan de onderkant krokant en deels behoorlijk bruin is. Ook de bovenlaag mag tamelijk bruin zijn en pruttelen. Controleer de bodem van de pizza al na 5 minuten, om te voorkomen dat de pizza aanbrandt.
  • Til met behulp van de spatel de pizza op een snijplank. Bestrooi de pizza met basilicum en besprenkel naar wens met olijfolie. Snijd de pizza in punten en serveer direct. Doe vervolgens hetzelfde met de 2 andere deegbodems.

Video

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...