Maak de barbecue klaar voor indirecte hoge hitte (260-270°C). Leg de pizzasteen op het rooster, sluit de deksel en verwarm de pizzasteen voor.
Bestuif je handen, je werkblad en je spatel met bloem. Verdeel het pizzadeeg in ca. 3 bolletjes.
Leg de eerste deegbal op je werkblad en rol voorzichtig uit. Maak er een dunne gelijkvormige deegbodem van.
Leg de pizzabodem op de spatel. Strijk de saus met de bolle kant van een lepel uit over de deegbodem, maar laat rondom een rand vrij van ca. 1 cm. Beleg de bodem met mozzarella en bestrooi met de pecorino.
Laat de pizza van de spatel snel op de pizzasteen glijden en gril de pizza met gesloten deksel 7-9 minuten boven indirecte hoge hitte.
De pizza is klaar als hij aan de onderkant krokant en deels behoorlijk bruin is. Ook de bovenlaag mag tamelijk bruin zijn en pruttelen. Controleer de bodem van de pizza al na 5 minuten, om te voorkomen dat de pizza aanbrandt.
Til met behulp van de spatel de pizza op een snijplank. Bestrooi de pizza met basilicum en besprenkel naar wens met olijfolie. Snijd de pizza in punten en serveer direct. Doe vervolgens hetzelfde met de 2 andere deegbodems.