
Knolselderij met zoete chilidressing
Equipment
- Bricknic
- Frituurpan/gietijzeren pan
Ingrediënten
- 1 knolselderij ca. 800g
- 70 ml olijfolie
- 2 el zeezout
zoete chilisaus
- 100 ml zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode chilipepers
- 2 steranijs
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- 2 el rijstazijn
- 80 ml sojasaus
- 3 el ahornsiroop
- 4 el gehakte bieslook
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode (of zet de Bricknic tussen de kooltjes).
- Was de knolselderij zorgvuldig, snijd alleen de wortel eraf en laat de schil zitten. Prik de knolselderij rondom in met een vork (ca. 50 gaatjes) en snijd hem in kwarten zodat de knolselderij in de Bricknic past.
- Leg de knolselderij in de ene helft van de Bricknic en zet dit in de barbecue (op het indirecte gedeelte of tussen de kooltjes).
- Giet er olijfolie over en bestrooi met zeezout en laat het dit ca. 2,5 uur bakken. Na 30-35 minuten laat de knolselderij zijn vocht los (hier zitten veel suikers in). Besprenkel nu elke 30-40 minuten de knolselderij hiermee, waardoor je de knolselderij gaat karamelliseren.
- Maak ondertussen de zoete chilisaus. Frituur in de 100 ml zonnebloemolie de teentjes knoflook, de hele chilipepers en steranijs krokant (pas op laat ze niet verbranden). Laat het oliemengsel afkoelen en haal de knoflook, chilipepers en anijs eruit en leg dit apart.
- Doe de rest van de ingrediënten bij de afgekoelde olie. Giet wat van de olie over de knolselderij en laat wat achter om in te dippen. Gebruik de achtergehouden knoflook, chilipepers en steranijs als garnering van het gerecht.