
Venkelworstjes met parelcouscoussalade en gegrilde bloemkool
Equipment
- Aluminium lekbak
Ingrediënten
- 1 pakje parelcouscoussalade
- 100 g feta
- 4 venkelworstjes
- 1 kleine bloemkool
- 1½ el Verstegen Vega Couscous Salade kruidenmix
- 4 el Brassica koolzaadolie
- 5 g verse peterselie
- 5 g verse koriander
- 1 rode ui
- zout en peper
Instructies
- Steek de barbecue aan en richt in voor de indirecte methode, verwarm naar 180°C.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kruid de bloemkool met de kruidenmix, zout en de koolzaadolie. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld zijn.
- Leg de bloemkool in de aluminium lekbak en zet op het indirecte gedeelte en bak ze mooi krokant.
- Gril de worstjes rondom gaar op het directe gedeelte van de barbecue.
- Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat.
- Snipper de ui, snijd de feta in blokjes en snijd de koriander en peterselie fijn. Meng de gegrilde bloemkool, ui, koriander, peterselie en feta door de couscous en serveer met de gegrilde venkelworstjes.