Venkelworstjes met parelcouscoussalade en gegrilde bloemkool

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, bloemkool, groente, parelcouscous, venkel, worstjes
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Aluminium lekbak

Ingrediënten

  • 1 pakje parelcouscoussalade
  • 100 g feta
  • 4 venkelworstjes
  • 1 kleine bloemkool
  • el Verstegen Vega Couscous Salade kruidenmix
  • 4 el Brassica koolzaadolie
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse koriander
  • 1 rode ui
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de barbecue aan en richt in voor de indirecte methode, verwarm naar 180°C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kruid de bloemkool met de kruidenmix, zout en de koolzaadolie. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld zijn.
  • Leg de bloemkool in de aluminium lekbak en zet op het indirecte gedeelte en bak ze mooi krokant.
  • Gril de worstjes rondom gaar op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat.
  • Snipper de ui, snijd de feta in blokjes en snijd de koriander en peterselie fijn. Meng de gegrilde bloemkool, ui, koriander, peterselie en feta door de couscous en serveer met de gegrilde venkelworstjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Peanutbutterjellyburger met bieruitjes
Peanutbutterjellyburger met bieruitjes

  Peanutbutterjelly burger met bieruitjes hamburgerperskernthermometer 750 g rundergehakt1 pot pindakaas1 pot aardbeienjam4 hamburgerbroodjes2 uien½ fles Schwarzwalder Kirsch Imperial Stoutzout en peper Snijd de uien in dikke ringen en leg ze in de bak met de...

Beer Can kool
Beer Can kool

  Beer Can kool pankippenhouder 1 witte kool (ca. 1 kg)200 ml bier1 takje tijm1 takje rozemarijn6 el barbecuesaus Verhit de smoker tot 110°C.Snijd de stronk uit de kool, maar laat de kool verder heel. Blancheer hem 30 minuten in kokend water.Vul de kiphouder met...

Pizza Salsiccia Piccante
Pizza Salsiccia Piccante

  Pizza Salsiccia Piccante pizzascheppizzaovenWij gebruiken de Ooni Karu 16 houtoven deegbol12 plakjes pittige Italiaanse salami (Mediterranea Salsiccia piccante van Levoni)1 teentje knoflookchilivlokken80 g mozzarellarucola100 g tomatensaus Verwarm de Ooni...

Smokey whisky chickenwings
Smokey whisky chickenwings

  Smokey whisky chickenwings kernthermometergietijzeren panrookhout 12 kippenvleugelskippenrub naar keuzezonnebloemoliewhisky-bbqsaus2 uien5 teentjes knoflook125 ml whisky½ el tomatenpuree200 ml ketchup100 g bruine suiker80 ml azijn4 el Worcestershire-saus½ el...

BBQ-breadpudding
BBQ-breadpudding

  BBQ-breadpudding skilletbbq-bestendige schaal (of skillet) 1 oud brood (bijvoorbeeld ciabatta, focaccia)2 eieren200 ml slagroom1 rode ui125 g spekblokjes100 g cheddar100 g geraspte kaas2 jalapeños1 handvol peterselie (fijngehakt) Verwarm de barbecue voor op...