Venkelworstjes met parelcouscoussalade en gegrilde bloemkool

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, bloemkool, groente, parelcouscous, venkel, worstjes
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Aluminium lekbak

Ingrediënten

  • 1 pakje parelcouscoussalade
  • 100 g feta
  • 4 venkelworstjes
  • 1 kleine bloemkool
  • el Verstegen Vega Couscous Salade kruidenmix
  • 4 el Brassica koolzaadolie
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse koriander
  • 1 rode ui
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de barbecue aan en richt in voor de indirecte methode, verwarm naar 180°C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kruid de bloemkool met de kruidenmix, zout en de koolzaadolie. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld zijn.
  • Leg de bloemkool in de aluminium lekbak en zet op het indirecte gedeelte en bak ze mooi krokant.
  • Gril de worstjes rondom gaar op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat.
  • Snipper de ui, snijd de feta in blokjes en snijd de koriander en peterselie fijn. Meng de gegrilde bloemkool, ui, koriander, peterselie en feta door de couscous en serveer met de gegrilde venkelworstjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...