Venkelworstjes met parelcouscoussalade en gegrilde bloemkool

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, bloemkool, groente, parelcouscous, venkel, worstjes
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • Aluminium lekbak

Ingrediënten

  • 1 pakje parelcouscoussalade
  • 100 g feta
  • 4 venkelworstjes
  • 1 kleine bloemkool
  • el Verstegen Vega Couscous Salade kruidenmix
  • 4 el Brassica koolzaadolie
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse koriander
  • 1 rode ui
  • zout en peper

Instructies

  • Steek de barbecue aan en richt in voor de indirecte methode, verwarm naar 180°C.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kruid de bloemkool met de kruidenmix, zout en de koolzaadolie. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld zijn.
  • Leg de bloemkool in de aluminium lekbak en zet op het indirecte gedeelte en bak ze mooi krokant.
  • Gril de worstjes rondom gaar op het directe gedeelte van de barbecue.
  • Kook ondertussen de parelcouscous zoals op de verpakking staat.
  • Snipper de ui, snijd de feta in blokjes en snijd de koriander en peterselie fijn. Meng de gegrilde bloemkool, ui, koriander, peterselie en feta door de couscous en serveer met de gegrilde venkelworstjes.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...