Koreaanse kiphamburger met snelle kimchi-sla

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord broodje, broodje hamburger, cornflakes, hamburger, kimchi, kip, kipburger, krokante kipburger
Bereidingstijd 50 min
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • steelpan

Ingrediënten

  • kip
  • 8 kippendijen
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • cornflakes
  • bloem
  • 3 eieren
  • 1 Little Gem
  • 4 hamburgerbroodjes

Koreaanse saus

  • 6 el basterdsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 tl sesamolie

snelle kimchi-sla

  • ½ witte kool fijngesneden
  • 1 mooli witte radijs, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 tl lichte basterdsuiker
  • 1 knoflook fijngeperst
  • 2 el mayonaise
  • snufje chilipoeder

Instructies

  • Maak de kimchi-sla door alle ingrediënten samen te voegen. Proef en voeg eventueel meer chilipoeder toe. Zet afgedekt weg in de koelkast.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op
  • Doe voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en laat zachtjes koken tot het stroperig is. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Snijd de kippendijen mooi schoon en verwijder vliesjes en aanhangsel.
  • Pak drie borden. Doe in het eerste bord een royale hoeveelheid bloem, gemengd met gember- en knoflookpoeder, zout en peper. Doe in het tweede brood de geklutste eieren en in het laatste bord de cornflakes.
  • Dip dan achtereenvolgens de kippendijen door de bloem, ei, paneer en leg op een bord.
  • Gril de kippendijen op het indirecte gedeelte gaar en krokant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
  • Beleg het broodje met 1-2 kippendijen, de kimchi-sla en de saus. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...