
Koreaanse kiphamburger met snelle kimchi-sla
Equipment
- kernthermometer
- steelpan
Ingrediënten
- kip
- 8 kippendijen
- 1 el gemberpoeder
- 1 el knoflookpoeder
- cornflakes
- bloem
- 3 eieren
- 1 Little Gem
- 4 hamburgerbroodjes
Koreaanse saus
- 6 el basterdsuiker
- 2 el sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 2 tl sesamolie
snelle kimchi-sla
- ½ witte kool fijngesneden
- 1 mooli witte radijs, fijngesneden
- 4 lente-uitjes in ringetjes
- 3 cm gember geraspt
- 1 tl lichte basterdsuiker
- 1 knoflook fijngeperst
- 2 el mayonaise
- snufje chilipoeder
Instructies
- Maak de kimchi-sla door alle ingrediënten samen te voegen. Proef en voeg eventueel meer chilipoeder toe. Zet afgedekt weg in de koelkast.
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op
- Doe voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en laat zachtjes koken tot het stroperig is. Haal van het vuur en zet opzij.
- Snijd de kippendijen mooi schoon en verwijder vliesjes en aanhangsel.
- Pak drie borden. Doe in het eerste bord een royale hoeveelheid bloem, gemengd met gember- en knoflookpoeder, zout en peper. Doe in het tweede brood de geklutste eieren en in het laatste bord de cornflakes.
- Dip dan achtereenvolgens de kippendijen door de bloem, ei, paneer en leg op een bord.
- Gril de kippendijen op het indirecte gedeelte gaar en krokant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
- Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
- Beleg het broodje met 1-2 kippendijen, de kimchi-sla en de saus. Serveer direct.