Koreaanse kiphamburger met snelle kimchi-sla

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord broodje, broodje hamburger, cornflakes, hamburger, kimchi, kip, kipburger, krokante kipburger
Bereidingstijd 50 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • kernthermometer
  • steelpan

Ingrediënten

  • kip
  • 8 kippendijen
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • cornflakes
  • bloem
  • 3 eieren
  • 1 Little Gem
  • 4 hamburgerbroodjes

Koreaanse saus

  • 6 el basterdsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 tl sesamolie

snelle kimchi-sla

  • ½ witte kool fijngesneden
  • 1 mooli witte radijs, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes in ringetjes
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 tl lichte basterdsuiker
  • 1 knoflook fijngeperst
  • 2 el mayonaise
  • snufje chilipoeder

Instructies

  • Maak de kimchi-sla door alle ingrediënten samen te voegen. Proef en voeg eventueel meer chilipoeder toe. Zet afgedekt weg in de koelkast.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op
  • Doe voor de saus alle ingrediënten in een steelpan en laat zachtjes koken tot het stroperig is. Haal van het vuur en zet opzij.
  • Snijd de kippendijen mooi schoon en verwijder vliesjes en aanhangsel.
  • Pak drie borden. Doe in het eerste bord een royale hoeveelheid bloem, gemengd met gember- en knoflookpoeder, zout en peper. Doe in het tweede brood de geklutste eieren en in het laatste bord de cornflakes.
  • Dip dan achtereenvolgens de kippendijen door de bloem, ei, paneer en leg op een bord.
  • Gril de kippendijen op het indirecte gedeelte gaar en krokant tot een kerntemperatuur van 70°C is bereikt.
  • Snijd de broodjes doormidden en gril even kort op de barbecue.
  • Beleg het broodje met 1-2 kippendijen, de kimchi-sla en de saus. Serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...