Pinwheels van zalm
Equipment
- bakplaat (of plancha of gietijzeren koekenpan)
- kaasschaaf
- lange satéprikkers
Ingrediënten
- 500 g zalm met huid
- 1 bakje/potje pesto
- 1 courgette
- 1 stuk harde Italiaanse kaas
- 1 rode ui
- 1 handjevol zongedroogde tomaten
- 1 citroen rasp/sap
- verse basilicum
- 1 zak pasta
- Brassica koolzaadolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue, met de bakplaat, voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
- Kook ondertussen je pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op je werkblad, controleer op graten. Vlinder de zalmzijde wanneer deze erg dik is. Bestrijk de zalmzijde met een gedeelte van de pesto. Schaaf repen van de courgette en Italiaanse kaas en beleg de zalm hiermee. Bestrooi nu met wat uienringen en een paar zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
- De overgebleven courgette kun je fijnsnijden en meekoken met de pasta.
- Rol nu de zalm voorzichtig op zodat de volledige huid aan de buitenkant zit. Prik er de prikkers in en snijd tussen de prikkers door in plakken.
- Verhit de bakplaat met een scheutje olie en bak hierop de pinwheels aan beide zijden mooi goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen de pasta af. Voeg aan je pasta wat zongedroogde tomaten, pesto en basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng goed door elkaar.
- Leg de pasta op een bord, hierop de pinwheels en garneer met wat geraspte kaas en basilicum. Serveer direct.