Pinwheels van zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, buiten koken, koolzaadolie, spies, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • bakplaat (of plancha of gietijzeren koekenpan)
  • kaasschaaf
  • lange satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g zalm met huid
  • 1 bakje/potje pesto
  • 1 courgette
  • 1 stuk harde Italiaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 1 handjevol zongedroogde tomaten
  • 1 citroen rasp/sap
  • verse basilicum
  • 1 zak pasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue, met de bakplaat, voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Kook ondertussen je pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op je werkblad, controleer op graten. Vlinder de zalmzijde wanneer deze erg dik is. Bestrijk de zalmzijde met een gedeelte van de pesto. Schaaf repen van de courgette en Italiaanse kaas en beleg de zalm hiermee. Bestrooi nu met wat uienringen en een paar zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • De overgebleven courgette kun je fijnsnijden en meekoken met de pasta.
  • Rol nu de zalm voorzichtig op zodat de volledige huid aan de buitenkant zit. Prik er de prikkers in en snijd tussen de prikkers door in plakken.
  • Verhit de bakplaat met een scheutje olie en bak hierop de pinwheels aan beide zijden mooi goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de pasta af. Voeg aan je pasta wat zongedroogde tomaten, pesto en basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng goed door elkaar.
  • Leg de pasta op een bord, hierop de pinwheels en garneer met wat geraspte kaas en basilicum. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...