Pinwheels van zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, buiten koken, koolzaadolie, spies, zalm
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • bakplaat (of plancha of gietijzeren koekenpan)
  • kaasschaaf
  • lange satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g zalm met huid
  • 1 bakje/potje pesto
  • 1 courgette
  • 1 stuk harde Italiaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 1 handjevol zongedroogde tomaten
  • 1 citroen rasp/sap
  • verse basilicum
  • 1 zak pasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue, met de bakplaat, voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Kook ondertussen je pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op je werkblad, controleer op graten. Vlinder de zalmzijde wanneer deze erg dik is. Bestrijk de zalmzijde met een gedeelte van de pesto. Schaaf repen van de courgette en Italiaanse kaas en beleg de zalm hiermee. Bestrooi nu met wat uienringen en een paar zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • De overgebleven courgette kun je fijnsnijden en meekoken met de pasta.
  • Rol nu de zalm voorzichtig op zodat de volledige huid aan de buitenkant zit. Prik er de prikkers in en snijd tussen de prikkers door in plakken.
  • Verhit de bakplaat met een scheutje olie en bak hierop de pinwheels aan beide zijden mooi goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de pasta af. Voeg aan je pasta wat zongedroogde tomaten, pesto en basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng goed door elkaar.
  • Leg de pasta op een bord, hierop de pinwheels en garneer met wat geraspte kaas en basilicum. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Pannenkoeken met pulled chicken
Pannenkoeken met pulled chicken

  Pannenkoeken met pulled chicken koekenpan (skillet)komgarde 400 g kippendijen2 el bbq-rub3-4 el bbq-sausolie200 g spek1 pak kant-en-klare Amerikaanse pannenkoekenmixahornsiroop Bedek de kippendijen met een beetje olie en bestrooi royaal met de bbq-rub.Verwarm...

Spicy gehaktrol
Spicy gehaktrol

  Spicy gehaktrol rookplank Western Red Cedarbakpapier of Butcherpapersiliconenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 1 kg rundergehakt8 lange plakken gerookt ontbijtspek100 g geraspte cheddar100 g geraspte jong belegen kaas3 fijngesneden groene Jalapeño pepers1...

Thais gegrilde vis met koriander-chilisaus
Thais gegrilde vis met koriander-chilisaus

  Thais gegrilde vis met koriander-chilisaus blender 2 zeebaarzen (schoongemaakt)zout2 limoenen + plus partjes om te serverenkoriander-chilisaus80 ml water water½ el tamarindepasta (of limoensap + sojasaus)3 teentjes knoflook1 tl bruine suiker2 cm verse gember1...

Spicy gehaktrol
Buffalo Chicken pizza

  Buffalo Chicken pizza steelpankernthermometerpizzasteen pizzadeeg voor een grote pizza1-2 gegrilde en geplukte kippendijen125 g geraspte mozzarella120 ml barbecuesaus1/4 grote rode ui1 handvol verse peterselieBuffalo Chicken saus160 ml hete pepersaus (zoals...

Spicy gehaktrol
Picanha Pinwheel

  Picanha Pinwheel blender of staafmixerWine barrel chunksplanchaaluminiumfolieslagerstouwbamboe of metalen spiezen van ca. 20 cmkernthermometerblender of staafmixer 1 picanha (van ca. 1,5 kg)50 g rucola200 g provolone kaas (geraspt)1 pot geroosterde paprika1...