Pinwheels van zalm

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, buiten koken, koolzaadolie, spies, zalm
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • bakplaat (of plancha of gietijzeren koekenpan)
  • kaasschaaf
  • lange satéprikkers

Ingrediënten

  • 500 g zalm met huid
  • 1 bakje/potje pesto
  • 1 courgette
  • 1 stuk harde Italiaanse kaas
  • 1 rode ui
  • 1 handjevol zongedroogde tomaten
  • 1 citroen rasp/sap
  • verse basilicum
  • 1 zak pasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue, met de bakplaat, voor op 180°C en richt in voor de directe methode.
  • Kook ondertussen je pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg de zalmzijde met de huid naar beneden op je werkblad, controleer op graten. Vlinder de zalmzijde wanneer deze erg dik is. Bestrijk de zalmzijde met een gedeelte van de pesto. Schaaf repen van de courgette en Italiaanse kaas en beleg de zalm hiermee. Bestrooi nu met wat uienringen en een paar zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
  • De overgebleven courgette kun je fijnsnijden en meekoken met de pasta.
  • Rol nu de zalm voorzichtig op zodat de volledige huid aan de buitenkant zit. Prik er de prikkers in en snijd tussen de prikkers door in plakken.
  • Verhit de bakplaat met een scheutje olie en bak hierop de pinwheels aan beide zijden mooi goudbruin en gaar.
  • Maak ondertussen de pasta af. Voeg aan je pasta wat zongedroogde tomaten, pesto en basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng goed door elkaar.
  • Leg de pasta op een bord, hierop de pinwheels en garneer met wat geraspte kaas en basilicum. Serveer direct.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...