Kabeljauw op ceder rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank
  • ziplock
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • 0,75 l water
  • 7,5 g zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Los het zout goed op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in de ziplock. Leg deze ca. 2 uur in de koelkast.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  • Haal de kabeljauw uit de ziplock, spoel schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank.
  • Bestrooi met versgemalen peper en leg de in plakjes citroen erbovenop.
  • Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, controleer halverwege de bereiding. Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.
  • Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...