Kabeljauw op ceder rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank
  • ziplock
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • 0,75 l water
  • 7,5 g zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Los het zout goed op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in de ziplock. Leg deze ca. 2 uur in de koelkast.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  • Haal de kabeljauw uit de ziplock, spoel schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank.
  • Bestrooi met versgemalen peper en leg de in plakjes citroen erbovenop.
  • Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, controleer halverwege de bereiding. Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.
  • Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...