Kabeljauw op ceder rookplank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Western red cedar rookplank
  • ziplock
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 citroen
  • 0,75 l water
  • 7,5 g zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
  • Los het zout goed op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in de ziplock. Leg deze ca. 2 uur in de koelkast.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  • Haal de kabeljauw uit de ziplock, spoel schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank.
  • Bestrooi met versgemalen peper en leg de in plakjes citroen erbovenop.
  • Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, controleer halverwege de bereiding. Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.
  • Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).

Notities

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...