Pasta al aglio met garnalen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, Brassica, gamba, garnaal, pasta
Porties 4

Equipment

  • wok
  • houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g grote schoongemaakte garnalen
  • 1 bakje dunne groene asperges
  • 1 bakje trostomaatjes
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • harde Italiaanse kaas
  • 2 el platte peterselie
  • 1 pak lintpasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de directe methode met een wok en verwarm voor tot 200°C.
  • Snijd het onderste gedeelte van de groene asperges eraf en snijd ze doormidden. Halveer de tomaatjes, snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes en hak de peterselie fijn. Zet alles klaar in bakjes.
  • Kook alvast je lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe een scheutje olie in de wok en bak de chorizoblokjes. Zet deze apart.
  • Wok de asperges, tomaten en fijngeperste knoflook in het achtergebleven vet van de chorizo tot lekker beetgaar. Zet apart.
  • Wok nu de garnalen in de wok tot ze mooi beetgaar en gekleurd zijn, voeg nu het asperge-tomatenmengsel toe en wok alles nog een lekker door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een beetje pasta op je bord met de gewokte garnalen met het asperge-tomatenmengsel toe en een drizzle van de olie uit de pan. Strooi nu de uitgebakken chorizo over het gerecht, samen met vers geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...