Pasta al aglio met garnalen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, Brassica, gamba, garnaal, pasta
Porties 4

Equipment

  • wok
  • houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g grote schoongemaakte garnalen
  • 1 bakje dunne groene asperges
  • 1 bakje trostomaatjes
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • harde Italiaanse kaas
  • 2 el platte peterselie
  • 1 pak lintpasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de directe methode met een wok en verwarm voor tot 200°C.
  • Snijd het onderste gedeelte van de groene asperges eraf en snijd ze doormidden. Halveer de tomaatjes, snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes en hak de peterselie fijn. Zet alles klaar in bakjes.
  • Kook alvast je lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe een scheutje olie in de wok en bak de chorizoblokjes. Zet deze apart.
  • Wok de asperges, tomaten en fijngeperste knoflook in het achtergebleven vet van de chorizo tot lekker beetgaar. Zet apart.
  • Wok nu de garnalen in de wok tot ze mooi beetgaar en gekleurd zijn, voeg nu het asperge-tomatenmengsel toe en wok alles nog een lekker door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een beetje pasta op je bord met de gewokte garnalen met het asperge-tomatenmengsel toe en een drizzle van de olie uit de pan. Strooi nu de uitgebakken chorizo over het gerecht, samen met vers geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...