Pasta al aglio met garnalen

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord asperges, barbecue, Brassica, gamba, garnaal, pasta
Porties 4

Equipment

  • wok
  • houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g grote schoongemaakte garnalen
  • 1 bakje dunne groene asperges
  • 1 bakje trostomaatjes
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g chorizo
  • harde Italiaanse kaas
  • 2 el platte peterselie
  • 1 pak lintpasta
  • Brassica koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Richt je barbecue in voor de directe methode met een wok en verwarm voor tot 200°C.
  • Snijd het onderste gedeelte van de groene asperges eraf en snijd ze doormidden. Halveer de tomaatjes, snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes en hak de peterselie fijn. Zet alles klaar in bakjes.
  • Kook alvast je lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe een scheutje olie in de wok en bak de chorizoblokjes. Zet deze apart.
  • Wok de asperges, tomaten en fijngeperste knoflook in het achtergebleven vet van de chorizo tot lekker beetgaar. Zet apart.
  • Wok nu de garnalen in de wok tot ze mooi beetgaar en gekleurd zijn, voeg nu het asperge-tomatenmengsel toe en wok alles nog een lekker door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een beetje pasta op je bord met de gewokte garnalen met het asperge-tomatenmengsel toe en een drizzle van de olie uit de pan. Strooi nu de uitgebakken chorizo over het gerecht, samen met vers geraspte kaas en fijngehakte peterselie.

Video

Notities

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...