
Pasta al aglio met garnalen
Equipment
- wok
- houten lepel
Ingrediënten
- 500 g grote schoongemaakte garnalen
- 1 bakje dunne groene asperges
- 1 bakje trostomaatjes
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g chorizo
- harde Italiaanse kaas
- 2 el platte peterselie
- 1 pak lintpasta
- Brassica koolzaadolie
- zout en peper
Instructies
- Richt je barbecue in voor de directe methode met een wok en verwarm voor tot 200°C.
- Snijd het onderste gedeelte van de groene asperges eraf en snijd ze doormidden. Halveer de tomaatjes, snipper de ui, snijd de chorizo in blokjes en hak de peterselie fijn. Zet alles klaar in bakjes.
- Kook alvast je lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe een scheutje olie in de wok en bak de chorizoblokjes. Zet deze apart.
- Wok de asperges, tomaten en fijngeperste knoflook in het achtergebleven vet van de chorizo tot lekker beetgaar. Zet apart.
- Wok nu de garnalen in de wok tot ze mooi beetgaar en gekleurd zijn, voeg nu het asperge-tomatenmengsel toe en wok alles nog een lekker door. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een beetje pasta op je bord met de gewokte garnalen met het asperge-tomatenmengsel toe en een drizzle van de olie uit de pan. Strooi nu de uitgebakken chorizo over het gerecht, samen met vers geraspte kaas en fijngehakte peterselie.