Gevulde makreel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, citroen, makreel
Bereidingstijd 30 min
Porties 2 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 2 verse makrelen
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 trostomaatjes
  • 1 potje ansjovisfilets
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C. Vet je rooster in met een beetje olie, dit voorkomt het vastplakken van de makreel.
  • Was de makrelen goed schoon. Halveer de citroen en de ui en snijd deze in plakken. Snijd de knoflook in platte schijfjes.
  • Vul de makreel met schijfjes citroen, leg ze naast elkaar. Op de citroen gaan de plakjes ui, knoflook en ongeveer twee ansjovisfilets per makreel. Voeg een beetje zout, peper en een takje peterselie toe. Bind de makrelen dicht met het slagerstouw, zodat de vulling op zijn plaats blijft. Wrijf de ingebonden makreel aan de buitenzijde in met olijfolie.
  • Gril de makrelen gedurende 6 minuten op de barbecue. Leg er dan de trostomaatjes bij en draai de makrelen voorzichtig om. Na 6 minuten is de makreel klaar, dit kun je zien als de huid een beetje los laat. Ook de trostomaatjes zijn lekker gepoft als het velletje begint te rimpelen.
  • Neem een bord, leg hierop je makreel en de gepofte tomaatjes. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...