Gevulde makreel

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord barbecue, citroen, makreel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • slagerstouw

Ingrediënten

  • 2 verse makrelen
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 trostomaatjes
  • 1 potje ansjovisfilets
  • 1 bosje platte peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C. Vet je rooster in met een beetje olie, dit voorkomt het vastplakken van de makreel.
  • Was de makrelen goed schoon. Halveer de citroen en de ui en snijd deze in plakken. Snijd de knoflook in platte schijfjes.
  • Vul de makreel met schijfjes citroen, leg ze naast elkaar. Op de citroen gaan de plakjes ui, knoflook en ongeveer twee ansjovisfilets per makreel. Voeg een beetje zout, peper en een takje peterselie toe. Bind de makrelen dicht met het slagerstouw, zodat de vulling op zijn plaats blijft. Wrijf de ingebonden makreel aan de buitenzijde in met olijfolie.
  • Gril de makrelen gedurende 6 minuten op de barbecue. Leg er dan de trostomaatjes bij en draai de makrelen voorzichtig om. Na 6 minuten is de makreel klaar, dit kun je zien als de huid een beetje los laat. Ook de trostomaatjes zijn lekker gepoft als het velletje begint te rimpelen.
  • Neem een bord, leg hierop je makreel en de gepofte tomaatjes. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...