Surf ’n Turf met gerookte pico de gallo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, buiten koken, ciabatta, gamba, garnaal, ribeye, rundvlees, Surf & Turf
Bereidingstijd 30 min
Passieve Tijd 10 min
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 grote tijgergarnalen
  • 2 steaks bij voorkeur ribeye
  • olijfolie
  • zout en peper

pico de gallo

  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C.
  • Voor de pico de gallo halveer je de tomaten en de paprika en verwijder het vruchtvlees. Vervolgens halveer je de ui en verwijder je de schil. Halveer dan de jalapeño en rode peper en verwijder de pitjes naar smaak. Als laatste halveer je de limoen.
  • Leg nu alles op de barbecue, met de snijzijde naar beneden en gril het lekker aan. Het moet wel beetgaar blijven. Draai alles een keer om en gril opnieuw. Haal daarna van de barbecue en laat het afkoelen.
  • Snipper de knoflook en meng dit met 6 eetlepels olijfolie, zout en peper en marineer de tijgergarnalen 10 minuten. Strooi zout op beide zijden van je steak en laat dit rustig intrekken.
  • Snijd de afgekoelde gegrilde groenten in fijne gelijke stukken. De rode peper en jalapeño mogen fijner gesneden worden. Doe alles in een kom en knijp de limoen uit boven het mengsel. Voeg als laatste een beetje fijngesneden koriander, zout, peper en een scheutje olijfolie toe. Meng nogmaals en laat de smaken lekker even doortrekken. Je pico de gallo is nu klaar.
  • Gril vervolgens de steak en de garnalen op je hete barbecue. Na 3 minuten draai je de steak een kwartslag, op deze manier krijg je een mooi ruitjespatroon. Na 6 minuten draai je de steak en garnalen nogmaals om. Opnieuw na 3 minuten de steak een kwartslag draaien voor het ruitjespatroon en na 6 minuten zijn je steak en garnalen well done. Neem ze van de grill en laat even rusten.
  • Neem een bord en leg je steak en 3 tijgergarnalen hierop. Schep een beetje pico de gallo hierover. Garneer met een beetje verse koriander, partjes limoen, zout, peper en nog een klein scheutje olijfolie, om de smaken mooi bij elkaar te brengen. Heerlijk met een broodje en een verse salade.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...

Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes
Cinnamon Beef Roll – hartige kaneelbroodjes

  Cinnamonbeef roll met peren-bbqsaus gietijzeren panpizzasteenbakpapierrasp 250 g rundergehakt1 sjalotje1 el sambalolie1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjesperen-bbqglaze90 ml tomatenketchup2 tl worcestersaus1 tl azijn1 el bruinebasterdsuiker1 tl paprikapoeder½ tl...

Pittig broodje BBQ-rund
Pittig broodje BBQ-rund

  Pittig broodje BBQ-rund gietijzeren panhandjevol 2 el plantaardige olie1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper700 g rundergehakt1 el tomatenpuree2 tl kerriepoeder1 tl tabasco1 el bloem400 g gehakte tomaten in blik2 el chutney150 ml water4 eierenkoriander (ter...

Geplankte kabeljauw met kokosrijst
Geplankte kabeljauw met kokosrijst

Geplankte kabeljauw met kokosrijst gietijzeren panrookplankkernthermometer 4 stevige witte visfilets (wij gebruiken kabeljauw)2 tl olieverse koriander (ter garnering)kokosrijst190 g jasmijnrijst270 ml blikje kokosmelk120 ml koud waterThaise dressing2 el zoete...