Surf ’n Turf met gerookte pico de gallo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, buiten koken, ciabatta, gamba, garnaal, ribeye, rundvlees, Surf & Turf
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 grote tijgergarnalen
  • 2 steaks bij voorkeur ribeye
  • olijfolie
  • zout en peper

pico de gallo

  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C.
  • Voor de pico de gallo halveer je de tomaten en de paprika en verwijder het vruchtvlees. Vervolgens halveer je de ui en verwijder je de schil. Halveer dan de jalapeño en rode peper en verwijder de pitjes naar smaak. Als laatste halveer je de limoen.
  • Leg nu alles op de barbecue, met de snijzijde naar beneden en gril het lekker aan. Het moet wel beetgaar blijven. Draai alles een keer om en gril opnieuw. Haal daarna van de barbecue en laat het afkoelen.
  • Snipper de knoflook en meng dit met 6 eetlepels olijfolie, zout en peper en marineer de tijgergarnalen 10 minuten. Strooi zout op beide zijden van je steak en laat dit rustig intrekken.
  • Snijd de afgekoelde gegrilde groenten in fijne gelijke stukken. De rode peper en jalapeño mogen fijner gesneden worden. Doe alles in een kom en knijp de limoen uit boven het mengsel. Voeg als laatste een beetje fijngesneden koriander, zout, peper en een scheutje olijfolie toe. Meng nogmaals en laat de smaken lekker even doortrekken. Je pico de gallo is nu klaar.
  • Gril vervolgens de steak en de garnalen op je hete barbecue. Na 3 minuten draai je de steak een kwartslag, op deze manier krijg je een mooi ruitjespatroon. Na 6 minuten draai je de steak en garnalen nogmaals om. Opnieuw na 3 minuten de steak een kwartslag draaien voor het ruitjespatroon en na 6 minuten zijn je steak en garnalen well done. Neem ze van de grill en laat even rusten.
  • Neem een bord en leg je steak en 3 tijgergarnalen hierop. Schep een beetje pico de gallo hierover. Garneer met een beetje verse koriander, partjes limoen, zout, peper en nog een klein scheutje olijfolie, om de smaken mooi bij elkaar te brengen. Heerlijk met een broodje en een verse salade.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...