Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C.
Voor de pico de gallo halveer je de tomaten en de paprika en verwijder het vruchtvlees. Vervolgens halveer je de ui en verwijder je de schil. Halveer dan de jalapeño en rode peper en verwijder de pitjes naar smaak. Als laatste halveer je de limoen.
Leg nu alles op de barbecue, met de snijzijde naar beneden en gril het lekker aan. Het moet wel beetgaar blijven. Draai alles een keer om en gril opnieuw. Haal daarna van de barbecue en laat het afkoelen.
Snipper de knoflook en meng dit met 6 eetlepels olijfolie, zout en peper en marineer de tijgergarnalen 10 minuten. Strooi zout op beide zijden van je steak en laat dit rustig intrekken.
Snijd de afgekoelde gegrilde groenten in fijne gelijke stukken. De rode peper en jalapeño mogen fijner gesneden worden. Doe alles in een kom en knijp de limoen uit boven het mengsel. Voeg als laatste een beetje fijngesneden koriander, zout, peper en een scheutje olijfolie toe. Meng nogmaals en laat de smaken lekker even doortrekken. Je pico de gallo is nu klaar.
Gril vervolgens de steak en de garnalen op je hete barbecue. Na 3 minuten draai je de steak een kwartslag, op deze manier krijg je een mooi ruitjespatroon. Na 6 minuten draai je de steak en garnalen nogmaals om. Opnieuw na 3 minuten de steak een kwartslag draaien voor het ruitjespatroon en na 6 minuten zijn je steak en garnalen well done. Neem ze van de grill en laat even rusten.
Neem een bord en leg je steak en 3 tijgergarnalen hierop. Schep een beetje pico de gallo hierover. Garneer met een beetje verse koriander, partjes limoen, zout, peper en nog een klein scheutje olijfolie, om de smaken mooi bij elkaar te brengen. Heerlijk met een broodje en een verse salade.