Surf ’n Turf met gerookte pico de gallo

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, buiten koken, ciabatta, gamba, garnaal, ribeye, rundvlees, Surf & Turf
Bereidingstijd 30 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 6 grote tijgergarnalen
  • 2 steaks bij voorkeur ribeye
  • olijfolie
  • zout en peper

pico de gallo

  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C.
  • Voor de pico de gallo halveer je de tomaten en de paprika en verwijder het vruchtvlees. Vervolgens halveer je de ui en verwijder je de schil. Halveer dan de jalapeño en rode peper en verwijder de pitjes naar smaak. Als laatste halveer je de limoen.
  • Leg nu alles op de barbecue, met de snijzijde naar beneden en gril het lekker aan. Het moet wel beetgaar blijven. Draai alles een keer om en gril opnieuw. Haal daarna van de barbecue en laat het afkoelen.
  • Snipper de knoflook en meng dit met 6 eetlepels olijfolie, zout en peper en marineer de tijgergarnalen 10 minuten. Strooi zout op beide zijden van je steak en laat dit rustig intrekken.
  • Snijd de afgekoelde gegrilde groenten in fijne gelijke stukken. De rode peper en jalapeño mogen fijner gesneden worden. Doe alles in een kom en knijp de limoen uit boven het mengsel. Voeg als laatste een beetje fijngesneden koriander, zout, peper en een scheutje olijfolie toe. Meng nogmaals en laat de smaken lekker even doortrekken. Je pico de gallo is nu klaar.
  • Gril vervolgens de steak en de garnalen op je hete barbecue. Na 3 minuten draai je de steak een kwartslag, op deze manier krijg je een mooi ruitjespatroon. Na 6 minuten draai je de steak en garnalen nogmaals om. Opnieuw na 3 minuten de steak een kwartslag draaien voor het ruitjespatroon en na 6 minuten zijn je steak en garnalen well done. Neem ze van de grill en laat even rusten.
  • Neem een bord en leg je steak en 3 tijgergarnalen hierop. Schep een beetje pico de gallo hierover. Garneer met een beetje verse koriander, partjes limoen, zout, peper en nog een klein scheutje olijfolie, om de smaken mooi bij elkaar te brengen. Heerlijk met een broodje en een verse salade.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...