Pork hammer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord pork hammer
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • kernthermometer
  • butcherpaper (of aluminiumfolie)
  • rookhout
  • slagertouw

Ingrediënten

  • 1 pork hammer ca. 1 kg
  • 1 flesje Fire&Food IPA bier
  • 100 g roomboter
  • bbq-saus
  • bbq-rub
  • pitabroodjes
  • ijsbergsla

pekel

  • 500 ml water
  • 80 g zout
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl mosterdzaad
  • 4 jeneverbessen
  • 1 tl peperkorels

Instructies

  • Maak de pekel door in een pan 500 ml koud water te doen met daarbij het zout, laurierblaadjes, mosterdzaad, jeneverbessen en peperkorrels. Zet de pan op het vuur op matig vuur. Roer goed zodat het zout oplost, zet dan het vuur uit. Laat nu 30 minuten afkoelen. Voeg dan het bier toe tot je 1 volle liter vloeistof hebt. Laat de pekel nu minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Verwijder eventuele aanhangsels van het vlees en bind de pork hammer op en leg hem in de afgekoelde pekel. Gebruik hiervoor een ziplock of een bak die je lucht dicht kunt afsluiten. Zet dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
  • Haal de pork hammer uit de pekel, dep hen droog en bestrooi royaal met de bbq-rub.
  • Richt je bbq in voor een indirecte bereiding met een temperatuur van 110°C. Voeg een goede hand rookhout toe. Gaar de pork hammer tot een kerntemperatuur van ca 60-70°C (dat duur ca. 2 ½ uur). Haal hem dan van de bbq en pak het vlees in butcherpaper met daarin de roomboter en bbq-saus. Vouw het papier dicht en bindt vast met slagerstouw. Zet het terug in bbq tot een kerntemperatuur van 92°C is bereikt (ca. 2 uur).
  • De pork hammer gaat dan van de bbq. Pluk het vlees en leg het op een grote schaal met nog de vleessappen uit het butcherpaper er overheen, eventueel nog wat bbq-saus en dig in! Lekker in een pitabroodje of mini hamburger broodjes!

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Pit Boss.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...