Pork hammer

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord pork hammer
Voorbereidingstijd 12 uur
Bereidingstijd 4 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • pan
  • kernthermometer
  • butcherpaper (of aluminiumfolie)
  • rookhout
  • slagertouw

Ingrediënten

  • 1 pork hammer ca. 1 kg
  • 1 flesje Fire&Food IPA bier
  • 100 g roomboter
  • bbq-saus
  • bbq-rub
  • pitabroodjes
  • ijsbergsla

pekel

  • 500 ml water
  • 80 g zout
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl mosterdzaad
  • 4 jeneverbessen
  • 1 tl peperkorels

Instructies

  • Maak de pekel door in een pan 500 ml koud water te doen met daarbij het zout, laurierblaadjes, mosterdzaad, jeneverbessen en peperkorrels. Zet de pan op het vuur op matig vuur. Roer goed zodat het zout oplost, zet dan het vuur uit. Laat nu 30 minuten afkoelen. Voeg dan het bier toe tot je 1 volle liter vloeistof hebt. Laat de pekel nu minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Verwijder eventuele aanhangsels van het vlees en bind de pork hammer op en leg hem in de afgekoelde pekel. Gebruik hiervoor een ziplock of een bak die je lucht dicht kunt afsluiten. Zet dit 12 tot 24 uur in de koelkast.
  • Haal de pork hammer uit de pekel, dep hen droog en bestrooi royaal met de bbq-rub.
  • Richt je bbq in voor een indirecte bereiding met een temperatuur van 110°C. Voeg een goede hand rookhout toe. Gaar de pork hammer tot een kerntemperatuur van ca 60-70°C (dat duur ca. 2 ½ uur). Haal hem dan van de bbq en pak het vlees in butcherpaper met daarin de roomboter en bbq-saus. Vouw het papier dicht en bindt vast met slagerstouw. Zet het terug in bbq tot een kerntemperatuur van 92°C is bereikt (ca. 2 uur).
  • De pork hammer gaat dan van de bbq. Pluk het vlees en leg het op een grote schaal met nog de vleessappen uit het butcherpaper er overheen, eventueel nog wat bbq-saus en dig in! Lekker in een pitabroodje of mini hamburger broodjes!

Notities

Deze receptvideo is i.s.m. Pit Boss.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

Pizza-breekbrood
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...

Brine/pekel voor (kerst)kalkoen
Brine/pekel voor (kerst)kalkoen

  Brine/pekel voor (kerst)kalkoen emmer 1 kalkoen3,5 l karnemelk3,5 l water400 g zeezout48 g barbecuerub naar keuze (tip gebruik een All Purpose Rub) Voeg 200 gram zout aan de karnemelk, roer totdat het zout is opgelost. Voeg dan de barbecuerub toe. Daarna kan...

Kicken Kerstkalkoen
Kicken Kerstkalkoen

  Kicken Kerstkalkoen handjevol rookhoutkernthermometer 4,5 kg kalkoen (uit de brine)barbecurub naar keuze (bv een All Purpuse Rub)bieslook-kruidenboter (zie recept) Snijd de boterstaaf in schijfjes van ca. 0,5 cm dikte.Maak de huid bij de borst wat los zodat je...