Yuzu steak

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Aziatisch
Trefwoord beef&steak, flat iron, yuzu gember
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Equipment

  • vacuümzak en vacumeermachine
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 sukade of flat iron steak ca. 1,2 kg
  • neutrale olie
  • zout en peper

marinade

  • 5 el Yuzu-sap toko
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 tl sojasaus
  • 4 el mirin
  • 1 el olie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het tot een geheel.
  • Doe het vlees in een vacuümzak en voeg de marinade toe. Vacumeer en laat het een nacht lang marineren.
  • Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog.
  • Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C.
  • Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
  • Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
  • Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...