
Yuzu steak
Equipment
- vacuümzak en vacumeermachine
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 sukade of flat iron steak ca. 1,2 kg
- neutrale olie
- zout en peper
marinade
- 5 el Yuzu-sap toko
- 4 teentjes knoflook
- 2 el geraspte verse gember
- 1 tl sojasaus
- 4 el mirin
- 1 el olie
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het tot een geheel.
- Doe het vlees in een vacuümzak en voeg de marinade toe. Vacumeer en laat het een nacht lang marineren.
- Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog.
- Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C.
- Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
- Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper.