
Rodewijnmarinade
Equipment
- plastic folie
- keukenpapier
Ingrediënten
- 250 ml rode wijn
- 250 ml olijfolie
- 2 el Mosterd
- 3 teentjes knoflook
- 1 el verse tijm
- 1 wortel
- zout en peper
Instructies
- Meng de rode wijn met de olijfolie, geperste knoflook teentjes, fijngehakte tijm, fijngesneden wortel, zout en peper in een kom.
- Leg het rundvlees in de marinade, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
- De marinadetijd is afhankelijk van de grootte van het vlees. Hoe groter het vlees, hoe langer het moet marineren. Ga uit van minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur.
- Haal het vlees uit de marinade, haal overtollige kruiden eraf en dep droog met keukenpapier. Klaar voor verdere bereiding.
Notities
- Laat je vlees niet te lang in de marinade staan, meer dan 24 uur bijvoorbeeld, dan worden de vezels teveel afgebroken. Dan kan het vlees te zacht en zompig worden.