Rodewijnmarinade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord marineren, rode wijn
Passieve Tijd 1 dag
Porties 2 kg vlees

Equipment

  • plastic folie
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml olijfolie
  • 2 el Mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el verse tijm
  • 1 wortel
  • zout en peper

Instructies

  • Meng de rode wijn met de olijfolie, geperste knoflook teentjes, fijngehakte tijm, fijngesneden wortel, zout en peper in een kom.
  • Leg het rundvlees in de marinade, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  • De marinadetijd is afhankelijk van de grootte van het vlees. Hoe groter het vlees, hoe langer het moet marineren. Ga uit van minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur.
  • Haal het vlees uit de marinade, haal overtollige kruiden eraf en dep droog met keukenpapier. Klaar voor verdere bereiding.

Notities

Tip
  • Laat je vlees niet te lang in de marinade staan, meer dan 24 uur bijvoorbeeld, dan worden de vezels teveel afgebroken. Dan kan het vlees te zacht en zompig worden.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...