Rodewijnmarinade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord marineren, rode wijn
Passieve Tijd 1 d
Porties 2 kg vlees

Equipment

  • plastic folie
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml olijfolie
  • 2 el Mosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el verse tijm
  • 1 wortel
  • zout en peper

Instructies

  • Meng de rode wijn met de olijfolie, geperste knoflook teentjes, fijngehakte tijm, fijngesneden wortel, zout en peper in een kom.
  • Leg het rundvlees in de marinade, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  • De marinadetijd is afhankelijk van de grootte van het vlees. Hoe groter het vlees, hoe langer het moet marineren. Ga uit van minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur.
  • Haal het vlees uit de marinade, haal overtollige kruiden eraf en dep droog met keukenpapier. Klaar voor verdere bereiding.

Notities

Tip
  • Laat je vlees niet te lang in de marinade staan, meer dan 24 uur bijvoorbeeld, dan worden de vezels teveel afgebroken. Dan kan het vlees te zacht en zompig worden.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...