
Rotisserie prime rib
Ingrediënten
- 1 prime rib
- zout en peper
kruidenboter
- 250 g gezouten roomboter
- 4 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes salie
- zout en peper
Instructies
- Trim het vlees rondom. Snijd overtollig vet, vliesjes en aanhangsels weg.
- Smeer het vlees in met olie en bestrooi royaal met de barbecuerub.
- Bind het vlees op met slagerstouw.
- Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte (120°C). Haal het rooster eruit.
- Schuif het vlees op het braadspit, tot het in het midden zit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan.
- Schakel de motor van het braadspit in. Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
- Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie en knoflook fijn. Smelt de boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt. Smeer het vlees nu regelmatig in met dit botermengsel.
- Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Bedek het losjes met aluminiumfolie. Trancheer het vlees in mooie plakken en serveer direct.
Video
Notities
- rotiserie
- slagerstouw
- kwastje
- gietijzeren pan
- kernthermometer
- aluminiumfolie