Rotisserie prime rib

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, low & slow, prime rib, rotisserie, rozemarijn, rundvlees, salie

Ingrediënten

  • 1 prime rib
  • zout en peper

kruidenboter

  • 250 g gezouten roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • zout en peper

Instructies

  • Trim het vlees rondom. Snijd overtollig vet, vliesjes en aanhangsels weg.
  • Smeer het vlees in met olie en bestrooi royaal met de barbecuerub.
  • Bind het vlees op met slagerstouw.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte (120°C). Haal het rooster eruit.
  • Schuif het vlees op het braadspit, tot het in het midden zit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan.
  • Schakel de motor van het braadspit in. Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie en knoflook fijn. Smelt de boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt. Smeer het vlees nu regelmatig in met dit botermengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Bedek het losjes met aluminiumfolie. Trancheer het vlees in mooie plakken en serveer direct.

Video

Notities

extra nodig
  • rotiserie
  • slagerstouw
  • kwastje
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...