Rotisserie prime rib

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, low & slow, prime rib, rotisserie, rozemarijn, rundvlees, salie

Ingrediënten

  • 1 prime rib
  • zout en peper

kruidenboter

  • 250 g gezouten roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • zout en peper

Instructies

  • Trim het vlees rondom. Snijd overtollig vet, vliesjes en aanhangsels weg.
  • Smeer het vlees in met olie en bestrooi royaal met de barbecuerub.
  • Bind het vlees op met slagerstouw.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte (120°C). Haal het rooster eruit.
  • Schuif het vlees op het braadspit, tot het in het midden zit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan.
  • Schakel de motor van het braadspit in. Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie en knoflook fijn. Smelt de boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt. Smeer het vlees nu regelmatig in met dit botermengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Bedek het losjes met aluminiumfolie. Trancheer het vlees in mooie plakken en serveer direct.

Video

Notities

extra nodig
  • rotiserie
  • slagerstouw
  • kwastje
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

Dutch style bbq-mussels
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...

BBQ Smoked Spatchcock Chicken
BBQ Smoked Spatchcock Chicken

  BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...