Rotisserie prime rib

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, BBQ Style, low & slow, prime rib, rotisserie, rozemarijn, rundvlees, salie

Ingrediënten

  • 1 prime rib
  • zout en peper

kruidenboter

  • 250 g gezouten roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • zout en peper

Instructies

  • Trim het vlees rondom. Snijd overtollig vet, vliesjes en aanhangsels weg.
  • Smeer het vlees in met olie en bestrooi royaal met de barbecuerub.
  • Bind het vlees op met slagerstouw.
  • Maak de barbecue klaar voor indirecte hitte (120°C). Haal het rooster eruit.
  • Schuif het vlees op het braadspit, tot het in het midden zit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan.
  • Schakel de motor van het braadspit in. Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van 50°C is bereikt.
  • Verwijder de rozemarijn en tijm van de takjes en hak samen met de salie en knoflook fijn. Smelt de boter op laag vuur en voeg de gehakte kruiden hieraan toe en zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt. Smeer het vlees nu regelmatig in met dit botermengsel.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Bedek het losjes met aluminiumfolie. Trancheer het vlees in mooie plakken en serveer direct.

Video

Notities

extra nodig
  • rotiserie
  • slagerstouw
  • kwastje
  • gietijzeren pan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

KellyBronze kalkoen van de bbq
KellyBronze kalkoen van de bbq

KellyBronze kalkoen van de bbq vuurbestendige schaal, waar de kalkoen in pastkernthermometer 1 KellyBronze kalkoen à 3 kgzout en peper1 glas water Haal de kalkoen uit de koelkast en laat hem 1 uur op kamertemperatuur komen.Laat de kleine donkere veertjes gewoon zitten...

Zalm Wellington
Zalm Wellington

  Zalm Wellington wokdeegrollerpizzasteen 600 g zalm (zonder huid)1 rol bladerdeegneutrale olie200 g verse spinazie200 g champignon2 teentjes knoflook1 el mosterdzest van een limoen1 eizout en peper Richt de barbecue in met een direct en indirect gedeelte en...

Gerookte runderwangen
Gerookte runderwangen

  Gerookte runderwangen 1 handvol rookhoutkernthermometer 1-1,2 kg runderwangenbbq-rub (naar keuze)1 fles bier (Fire&Food BBQ IPA)50 g roomboter2-3 el bruine suiker Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op 135°C.Verwijder...

KellyBronze kalkoen van de bbq
Pizza-breekbrood

  Pizza-breekbrood pizzasteen 1 breekbrood1 potje tomatensaus1 bol mozzarella½ zakje jong belegen kaas10-12 plakjes pepperoni of salamikruidenboter75 g gezouten boter3 teentjes knoflook1 el verse salie2 tl gedroogde basilicum1 tl gedroogde oregano1 tl gedroogde...

Bieslook-knoflook boter
Bieslook-knoflook boter

  Bieslook-knoflook boter huishoudfolie 400 g roomboter (ongezouten)olijfolie2 bollen knoflook200 g barbecurub (naar keuze)3 el bieslook (fijngesneden) Snijd de bovenkant van de knoflookbol er af en doe er wat olijfolie op.Leg deze bol een uur op een barbecue van...