
Thaise kippenspiesen met satésaus
Ingrediënten
- 700-900 g kippendijen
- 2 lente-uien
marinade
- 4 el olie
- 2 el limoensap
- 2 tl Thaise rode currypasta
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
saus
- 120 ml ongezoete kokosmelk
- 4 el pindakaas
- 1 el limoensap
- 1 el ketjap
- 2-3 tl Thaise rode currypasta
Instructies
- Snijd de kippendijen in even grote blokjes van 4 x 4 cm. Meng de ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Doe de kip erin en meng alles goed. Marineer de kip afgedekt minstens 1 uur of hoogstens 24 uur in de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine pan op het fornuis. Breng alles al roerend aan de kook op matig vuur. Roer zo lang tot de saus mooi glad is. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
- Maak de barbecue klaar voor directe matige tot hoge hitte (200-230°C).
- Rijg de gemarineerde kipblokjes zodanig gelijkmatig aan de spiesen dat ze elkaar wel aanraken, maar niet tegen elkaar aan worden gedrukt.
- Gril de spiesen met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige tot hoge hitte, tot het vlees stevig aanvoelt en goed gebakken is (kerntemperatuur 70°C); draai de spiesen tussendoor 1-2 keer om.
- Leg ze op een groot bord en garneer met de fijngesneden lente-uien. Serveer met de satésaus.
Video
Notities
- 4 metalen spiesen
- gietijzeren pan