Thaise kippenspiesen met satésaus

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, bbq spiezen, kip, kippendijen, kiprecept, marinade, sate, satespies
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Passieve Tijd 1 d
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 700-900 g kippendijen
  • 2 lente-uien

marinade

  • 4 el olie
  • 2 el limoensap
  • 2 tl Thaise rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

saus

  • 120 ml ongezoete kokosmelk
  • 4 el pindakaas
  • 1 el limoensap
  • 1 el ketjap
  • 2-3 tl Thaise rode currypasta

Instructies

  • Snijd de kippendijen in even grote blokjes van 4 x 4 cm. Meng de ingrediënten voor de marinade goed in een schaal. Doe de kip erin en meng alles goed. Marineer de kip afgedekt minstens 1 uur of hoogstens 24 uur in de koelkast.
  • Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine pan op het fornuis. Breng alles al roerend aan de kook op matig vuur. Roer zo lang tot de saus mooi glad is. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Maak de barbecue klaar voor directe matige tot hoge hitte (200-230°C).
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes zodanig gelijkmatig aan de spiesen dat ze elkaar wel aanraken, maar niet tegen elkaar aan worden gedrukt.
  • Gril de spiesen met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige tot hoge hitte, tot het vlees stevig aanvoelt en goed gebakken is (kerntemperatuur 70°C); draai de spiesen tussendoor 1-2 keer om.
  • Leg ze op een groot bord en garneer met de fijngesneden lente-uien. Serveer met de satésaus.

Video

Notities

Extra nodig
  • 4 metalen spiesen
  • gietijzeren pan

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...