
Visburger met spek
Equipment
- een gehaktmolen, bv de Porkert 8 van Vuur&Rook
Ingrediënten
- 500 g visfilet. 3 verschillende soorten naar keuze (zalm, kabeljauw, rivierkreeftstaartjes)
- 300 g ontbijtspek
- 1 rode ui
- 50 g bladpeterselie
- 1 ei
- chilipoeder
- koolzaadolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de barbecue op 180° C en richt hem indirect in.
- Indien aanwezig verwijder de huid van de vis. Snijd de vis in kleine blokjes, het spek in reepjes. Snipper de ui en hak de bladpeterselie grof.
- Doe alles in een schaal, meng en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Draai het mengsel door de gehaktmolen. Heb je geen gehaktmolen, snijd dan alles heel erg klein en meng het goed door elkaar.
- Meng een eitje door het mengsel en vorm er een grote burger. Smeer in met een beetje koolzaadolie.
- Gril de burger indirect rondom gaar in ca. 30 minuten.