Visburger met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord bacon, burger, vis
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • een gehaktmolen, bv de Porkert 8 van Vuur&Rook

Ingrediënten

  • 500 g visfilet. 3 verschillende soorten naar keuze (zalm, kabeljauw, rivierkreeftstaartjes)
  • 300 g ontbijtspek
  • 1 rode ui
  • 50 g bladpeterselie
  • 1 ei
  • chilipoeder
  • koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue op 180° C en richt hem indirect in.
  • Indien aanwezig verwijder de huid van de vis. Snijd de vis in kleine blokjes, het spek in reepjes. Snipper de ui en hak de bladpeterselie grof.
  • Doe alles in een schaal, meng en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Draai het mengsel door de gehaktmolen. Heb je geen gehaktmolen, snijd dan alles heel erg klein en meng het goed door elkaar.
  • Meng een eitje door het mengsel en vorm er een grote burger. Smeer in met een beetje koolzaadolie.
  • Gril de burger indirect rondom gaar in ca. 30 minuten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...