Visburger met spek

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord bacon, burger, vis
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • een gehaktmolen, bv de Porkert 8 van Vuur&Rook

Ingrediënten

  • 500 g visfilet. 3 verschillende soorten naar keuze (zalm, kabeljauw, rivierkreeftstaartjes)
  • 300 g ontbijtspek
  • 1 rode ui
  • 50 g bladpeterselie
  • 1 ei
  • chilipoeder
  • koolzaadolie
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de barbecue op 180° C en richt hem indirect in.
  • Indien aanwezig verwijder de huid van de vis. Snijd de vis in kleine blokjes, het spek in reepjes. Snipper de ui en hak de bladpeterselie grof.
  • Doe alles in een schaal, meng en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Draai het mengsel door de gehaktmolen. Heb je geen gehaktmolen, snijd dan alles heel erg klein en meng het goed door elkaar.
  • Meng een eitje door het mengsel en vorm er een grote burger. Smeer in met een beetje koolzaadolie.
  • Gril de burger indirect rondom gaar in ca. 30 minuten.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...

Picanha met gegrilde lente-ui-olie
Picanha met gegrilde lente-ui-olie

  Picanha met gegrilde lente-ui-olie aluminiumbakjekernthermometer 1 picanhagekleurde snackpaprika’sneutrale oliezout en pepermarinade4 teentjes knoflook (fijngeperst)2 el sojasaus3 el olijfolie2 el limoensap1 tl gerookt paprikapoeder1 tl gemalen komijn1 tl...