Zalmsteaks met een honing-knoflookglaze

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord glaze, zalm
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten met vel
  • 1 lente-ui
  • 1 citroen
  • zout en peper

glaze

  • 3 el honing
  • 5 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 tl rode peper
  • 3 teentjes knoflook

Instructies

  • Verwarm de barbecue voor op 150°C.
  • Meng voor de honing-knoflookglaze in een kom de honing, sojasaus, fijngehakte knoflook en rode peper en citroensap. Zorg dat alle honing is opgelost.
  • Verwijder uit het midden van de zalm het harde gedeelte. Snijd bij de rechterflap het vel los tot aan waar het dikke gedeelte van de moot begint. Klap deze flap naar binnen zonder het vel en klap hier overheen de rechterflap. Nu kun je het stukje vel hier overheen terug klappen. Bind het geheel vast met een stukje slagerstouw.
  • Gril de steaks nu tot de gewenste kerntemperatuur 55°C van en lak ze tijdens het grillen in met de honing-knoflookglaze.
  • Serveer met plakjes citroen en bestrooi de zalmsteaks met ringetjes lente-ui.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...