
Zalmsteaks met een honing-knoflookglaze
Equipment
- slagerstouw
- kernthermometer
Ingrediënten
- 4 zalmmoten met vel
- 1 lente-ui
- 1 citroen
- zout en peper
glaze
- 3 el honing
- 5 el sojasaus
- 1 el citroensap
- 2 tl rode peper
- 3 teentjes knoflook
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 150°C.
- Meng voor de honing-knoflookglaze in een kom de honing, sojasaus, fijngehakte knoflook en rode peper en citroensap. Zorg dat alle honing is opgelost.
- Verwijder uit het midden van de zalm het harde gedeelte. Snijd bij de rechterflap het vel los tot aan waar het dikke gedeelte van de moot begint. Klap deze flap naar binnen zonder het vel en klap hier overheen de rechterflap. Nu kun je het stukje vel hier overheen terug klappen. Bind het geheel vast met een stukje slagerstouw.
- Gril de steaks nu tot de gewenste kerntemperatuur 55°C van en lak ze tijdens het grillen in met de honing-knoflookglaze.
- Serveer met plakjes citroen en bestrooi de zalmsteaks met ringetjes lente-ui.