Meng voor de honing-knoflookglaze in een kom de honing, sojasaus, fijngehakte knoflook en rode peper en citroensap. Zorg dat alle honing is opgelost.
Verwijder uit het midden van de zalm het harde gedeelte. Snijd bij de rechterflap het vel los tot aan waar het dikke gedeelte van de moot begint. Klap deze flap naar binnen zonder het vel en klap hier overheen de rechterflap. Nu kun je het stukje vel hier overheen terug klappen. Bind het geheel vast met een stukje slagerstouw.
Gril de steaks nu tot de gewenste kerntemperatuur 55°C van en lak ze tijdens het grillen in met de honing-knoflookglaze.
Serveer met plakjes citroen en bestrooi de zalmsteaks met ringetjes lente-ui.
Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de mosselen...
BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...
BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...
BBQ Smoked Spatchcock Chicken Beer Barrel chunksgevogelteschaargietijzeren koekenpan (skillet)fijne raspspray-bottle (plantenspuit)kernthermometeraluminiumfolie 1 hele kip500 g voorgegaarde krieltjes in de schil1 el bbq-rubolijfolie1 flesje bier (bv...