BBQ Kip uit de Dutch Oven

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuesaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten
  • 500 ml barbecuesaus bijvoorbeeld Sweet Baby Ray’s
  • 1 blikje cola
  • olijfolie
  • Kippenkruiden

Instructies

  • Bestrooi de kippenbouten met de kipkruiden en wrijf ze in met een beetje olijfolie.
  • Zet de DO op je barbecue op directe wijze, op je stoof of op briketten.
  • Als je briketten gebruikt om warmte te creëren gebruik dan de volgende verdeling. Circa 15 briketten onder en 6-8 briketten op de deksel.
  • Leg de kip in de DO en zet de kip even kort aan.
  • Voeg de barbecuesaus toe en het blikje cola.
  • Doe de deksel erop en leg de briketten op de deksel. Voeg ev. nog wat extra cola of water toe tijdens het kookproces, zodat het niet droog kookt.
  • Na ongeveer 45 minuten is de kip klaar, de kip moet een kerntemperatuur van 70°C hebben.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...