Snijd het ontbijtspek in stukjes en de wortels in blokjes. Snipper de ui en sjalotjes.
Bak in een Dutch Oven, op een matige warmte, het gesneden spek lekker bruin en knapperig. Haal het uit de pan en zet apart.
Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem.
Bak de short ribs in het achtergebleven vet, met nog een scheutje olijfolie, rondom aan. Laat elke kant ca. 45 seconden aanbakken. Haal ze eruit en leg ze op een schaal.
Bak nu in de Dutch Oven de sjalotjes, ui en wortel. Wanneer de groente mooi zacht worden, voeg je de wijn toe. Blijf goed roeren, zodat er niets aan de bodem van de pan blijft plakken. Breng aan de kook en voeg de bouillon toe. Leg nu de short ribs er weer in met de verse takjes rozemarijn en tijm en de spekjes.
Zet de deksel er weer op en laat het geheel nu zo’n 2½ uur sudderen. Leg op de deksel ook een aantal gloeiende briketten voor de nodige bovenwarmte.