chipotle flakes (gedroogde en gerookte jalapeñopepers)
1flesjeahornsiroop
Instructies
Leg een natte theedoek in een vergiet en vul met de yoghurt. Dek het vergiet af en laat de yoghurt gedurende 5 tot 8 uur rustig uitlekken.
Meng de suiker met het kaneelpoeder. Schil de ananas, zodat schil en bruine puntjes zijn verwijderd. Laat de kern en eventueel de bladeren zitten.
Maak de barbecue gereed voor indirect en direct gebruik op 150°C. Installeer het draaispit. Spies de geschilde ananas in zijn geheel op het draaispit. Hang de spies in de barbecue en laat het spit draaien. Tijdens het draaien lak je de ananas met de ahornsiroop en strooi je de kaneelsuiker erover. Herhaal deze stap elke 10 minuten.
Na ca. 45 minuten maak je de barbecue gereed voor direct gebruik en gril je de ananas af tot de buitenzijde licht gekaramelliseerd is.
Tijdens het grillen van de ananas, klop je de slagroom met 2 eetlepels ahornsiroop lobbig en voeg je de geraspte schil van een limoen toe. Meng de slagroom met de uitgelekte yoghurt tot een glad mengsel.
Neem de spies met de gekaramelliseerde ananas van de barbecue en laat deze een beetje afkoelen. Haal de ananas van de spies, snijd hem door en verwijder de harde kern. Leg op een bord een paar stukken warme ananas met een beetje hangop. Strooi hierover nog een beetje geraspte schil van de limoen en wat chipotle flakes.
Notities
Tip:Geen draaispit? Snijd de ananas van tevoren in stukken en leg deze op het rooster. Keer ze regelmatig en lak ze steeds met de ahornsiroop en strooi de kaneelsuiker erover.
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...
Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...
Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...