Teriyaki Pina Colada Burger

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord bier, broodje hamburger, brouwerij de molen, gehaktmolen, pina colada, speciaal bier, zelf gehakt maken
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine met gehaktmolen
  • kwastje
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 780 g runderlappen
  • 20 g speklapjes
  • 80 ml teriyakisaus
  • 1 ananas
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zout en peper

Pina Coladasaus

  • 300 ml kokosroom
  • 150 g ananas
  • 240 ml zure room of mayonnaise
  • 30 g kokosvlokken

Instructies

  • Snijd van de ananas vier plakken voor op de hamburger, leg apart. Meng daarnaast voor de saus 150 g ananas fijn in de keukenmachine. Doe dit bij de kokosroom en zure room Roer tot een gladde massa en ten slotte de kokosvlokken toe. Zet koud weg.
  • Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de teriyakisaus, zout en peper.
  • Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er vier hamburgers (van 200 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
  • Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 200°C.
  • Snijd het broodje open en beboter elke kant. Gril elk broodje met de binnenkant naar beneden totdat het broodje mooie grilstrepen heeft. Gril nu de plakken spek mooi bruin en knapperig.
  • Gril de burgers op het directe gedeelte 4-6 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 54°C.
  • Leg op elke hamburger een plakje kaas en laat dit smelten. Gril ondertussen de plakken ananas tot je een mooie grillstreep hebt (ca. 2 minuten).
  • Smeer op onderste helft van het broodje de Pina Coladasaus. Leg hierop de hamburger, ananas, het gegrilde spek, weer een toef van de saus en de bovenkant van het broodje. Server direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...