Texas Thin Red BBQ Sauce

Recept afdrukken
Gang Bijgerecht
Trefwoord barbecue, barbecuesaus
Bereidingstijd 45 min
Porties 4

Equipment

  • gietijzeren braadpan

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 120 ml azijn
  • 240 ml runderbouillon
  • 80 ml worcestersaus
  • 60 ml citroensap
  • 1-3 chipotle chilipepers
  • 80 g bruine suiker
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el komijn
  • ½ el oregano

Instructies

  • Meng de droge ingrediënten (suiker, paprika, peper, komijn en oregano). Zet dit opzij.
  • Smelt de boter in de pan en fruit de gesnipperde ui even aan. Pers hierboven de knoflook uit en fruit ook even m
  • Voeg de azijn, worcestersaus, tomaten - inclusief sap - en de chipotle chilipepers toe. Druk de chilipepers en de tomaten fijn met een houten pollepel. Roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg nu de droge ingrediënten toe en roer weer flink door. Zorg ervoor dat alles goed oplost. Ten slotte giet je het citroensap en de bouillon in de pan. Breng het geheel opnieuw aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Let op: laat het niet meer koken! Hoe langer alle ingrediënten kunnen intrekken, hoe intenser de smaak. Neem er dus de tijd voor.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bourbon Pork Belly chunks
Bourbon Pork Belly chunks

  Bourbon Pork Belly chunks 1 handjevol rookhoutgietijzeren schaalgietijzeren steelpancocktailprikkers 200-300 ml bourbon whisky800 g buikspek1-2 el barbecuerub4 el tomatenketchup4- 6 el barbecuesaus2 el sojasaus2 el honing Richt de barbecue in voor de indirecte...

Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook
Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook

  Côte de Boeuf met rozemarijn en knoflook 1 handvol rookhout 1 côte de Boeuf4-6 teentjes knoflook4-6 takjes rozemarijn1 bosje groene asperges500 g Roseval aardappelen (ca. 2 grote aardappelen p.p.)zout en peper Maak ca. 6 insnedes van ca. 2 cm de côte de Boeuf...

Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella
Sint–Jakobsschelpen met buffelmozzarella

  vijzel 4 Sint-Jakobsschelpen2 kleine buffelmozzarella ’szeezout en peperpesto10-15 basilicumblaadjeseen handvol peterselie2 el pijnboompitten1 el geraspte Parmezaanse kaas60 ml olijfoliesap van een halve limoen Doe alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel...

BBQ honey chicken wings
BBQ honey chicken wings

  BBQ honey chicken wings gietijzeren pankernthermometer 1 kg kippenvleugelsmarinade6 el sojasausflinke scheut olijfolie1 el zoetzure chilisaus1 el kiprub1 el pilipili kruiden of chilipoeder1 tl zout1 tl knoflookpoederglaze3 teentjes knoflook1 ui4 el ketchup2 el...

Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout
Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout

  Geroosterde varkensrack met een rub van zoethout kernthermometeraluminiumfolievijzel 1 varkensrack (ca. 1,3 kg)oliezoethoutrub1 el zwarte peper1 el zoethoutpoeder1 el zout10 pimentbolletjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot...