Texas Thin Red BBQ Sauce
Equipment
- gietijzeren braadpan
Ingrediënten
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 blik gepelde tomaten
- 120 ml azijn
- 240 ml runderbouillon
- 80 ml worcestersaus
- 60 ml citroensap
- 1-3 chipotle chilipepers
- 80 g bruine suiker
- 2 el paprikapoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el komijn
- ½ el oregano
Instructies
- Meng de droge ingrediënten (suiker, paprika, peper, komijn en oregano). Zet dit opzij.
- Smelt de boter in de pan en fruit de gesnipperde ui even aan. Pers hierboven de knoflook uit en fruit ook even m
- Voeg de azijn, worcestersaus, tomaten - inclusief sap - en de chipotle chilipepers toe. Druk de chilipepers en de tomaten fijn met een houten pollepel. Roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg nu de droge ingrediënten toe en roer weer flink door. Zorg ervoor dat alles goed oplost. Ten slotte giet je het citroensap en de bouillon in de pan. Breng het geheel opnieuw aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Let op: laat het niet meer koken! Hoe langer alle ingrediënten kunnen intrekken, hoe intenser de smaak. Neem er dus de tijd voor.