Zalm van de plank

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Trefwoord rookplank, rookplankje, vis, zalm
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 porties zalm
  • 50 g boter
  • 1 tl verse munt
  • ½ tl verse rozemarijn
  • ½ tl verse tijm
  • ½ tl verse gemalen peper
  • grof zeezout
  • 1 cederhouten rookplank

Instructies

  • Week de plank ongeveer een half uur in koud water.
  • Hak de verse kruiden en smelt de boter, meng dit met elkaar en breng op smaak met peper. Houd dit kruidenbotermengsel warm zodat het niet opstijft.
  • Smeer de zalm in met het botermengsel
  • Leg de plank op de barbecue, laat even warm worden. Wanneer de plank gaat roken, leg je de zalm erop.
  • De zalm is klaar wanneer de eiwitten er uit komen (ca. 20 min. afhankelijk van de grootte van de zalm en de warmte van je barbecue).

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Teriyaki Pina Colada Burger
Teriyaki Pina Colada Burger

  Teriyaki Pina Colada Burger keukenmachine met gehaktmolenkwastjekernthermometeraluminiumfolie 780 g runderlappen20 g speklapjes80 ml teriyakisaus1 ananas1 zakje geraspte kaas8 plakjes ontbijtspek4 hamburgerbroodjeszout en peperPina Coladasaus300 ml kokosroom150...

Dutch style bbq-mussels
Dutch style bbq-mussels

  Dutch style bbq-mussels gietijzeren pan 2 kg verse mosselen300 g spek50 g gezouten roomboter800 g Hollandse roerbakgroenten2 el Roquefort250 ml kookroomstokbroodbieslook Bereid een bbq voor op directe bereiding met een temperatuur van 180°C.Spoel intussen de...

Gekruide lamsrack met citrussalade
Gekruide lamsrack met citrussalade

  Gekruide lamsrack met citrussalade kernthermometer 2 lamsracksolijfolierub2 tl zout2 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 tl gemalen kardemom½ tl chiliflakes½ tl zwarte pepercitrussalade1 bloedsinaasappelen1 sinaasappel1 grapefruit2 lente-uitjes8...

BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw
BBQ-bearclaw of BBQ-berenklauw

  BBQ-bearclaw / BBQ-berenklauw pankernthermometerhouten satéprikkers 500 g rundergehakt1 el bbq-rub2 uienbbq-sauszout en pepersatésaus150 g pindakaas2 el mirin2½ el sojasaus2 tl honing½ tl knoflookpoeder80 ml kokend water Richt de barbecue in met een indirect en...

BBQ-carnitas in bao buns
BBQ-carnitas in bao buns

  BBQ-carnitas in bao buns kernthermometerDutch Oven procureur van ca. 1100 grambbq-rublittle gembao bunslente-uikruidenmengsel2 el basterdsuiker1 el oregano2 tl komijnpoeder1 tl paprikapoeder1 ui5 teentjes knoflook1 rode peper2 laurierblaadjes1 sinaasappel4 el...