
Bavette-chimichurri rollade
Equipment
- slagerstouw
- kernthermometer
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 bavette
chimichurri
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje peterselie
- ½ grote ui
- 1 rode peper
- 2 el oregano
- zout en peper
- 10 el kokend water
- 75 ml witte wijnazijn
- 200 ml neutrale olie
Instructies
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 220°C.
- Hak voor de chimichurri de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met het fijngesneden pepertje, de oregano en het zout goed door elkaar. Schenk het kokende water erbij en voeg de azijn en olie toe. Roer goed door.
- Leg de bavette op je werkplank en bestrijk met de chimichurri. Rol op en bind vast met het slagerstouw.
- Gril de rollade eerst op het directe gedeelte een paar minuten rondom voor een mooie bruine kleur. Leg dan de rollade op het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar medium rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
- Haal de rollade van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer direct.