Bavette-chimichurri rollade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bavette, chimichurri, keukentouw, rollade, rund, slager, slagerstouw, touw
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bavette

chimichurri

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • ½ grote ui
  • 1 rode peper
  • 2 el oregano
  • zout en peper
  • 10 el kokend water
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 200 ml neutrale olie

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 220°C.
  • Hak voor de chimichurri de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met het fijngesneden pepertje, de oregano en het zout goed door elkaar. Schenk het kokende water erbij en voeg de azijn en olie toe. Roer goed door.
  • Leg de bavette op je werkplank en bestrijk met de chimichurri. Rol op en bind vast met het slagerstouw.
  • Gril de rollade eerst op het directe gedeelte een paar minuten rondom voor een mooie bruine kleur. Leg dan de rollade op het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar medium rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
  • Haal de rollade van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...