Bavette-chimichurri rollade

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord bavette, chimichurri, keukentouw, rollade, rund, slager, slagerstouw, touw
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • slagerstouw
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 bavette

chimichurri

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • ½ grote ui
  • 1 rode peper
  • 2 el oregano
  • zout en peper
  • 10 el kokend water
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 200 ml neutrale olie

Instructies

  • Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm tot 220°C.
  • Hak voor de chimichurri de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met het fijngesneden pepertje, de oregano en het zout goed door elkaar. Schenk het kokende water erbij en voeg de azijn en olie toe. Roer goed door.
  • Leg de bavette op je werkplank en bestrijk met de chimichurri. Rol op en bind vast met het slagerstouw.
  • Gril de rollade eerst op het directe gedeelte een paar minuten rondom voor een mooie bruine kleur. Leg dan de rollade op het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Gaar medium rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
  • Haal de rollade van de barbecue en laat losjes onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Trancheer het vlees en serveer direct.

Video

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...