T-bone steak met prei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord prei, rundvlees, sous-vide, sousvide, t-bone
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • vacumeermachine
  • vacuümzak
  • sous-vide koker of stick
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 800 g T-bone steak
  • 2 preien
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de prei schoon en zorg dat er geen zand meer in zit. Doe de prei in een vacuümzak en trek vacuüm met een vacumeermachine.
  • Leg in een waterbad van 80°C gedurende 60 minuten. Haal de prei er voorzichtig uit en leg apart.
  • Kruid de T-bone steak met zout en peper. Doe nu de T-bone steak in een vacuümzak en trek de T-bone vacuüm. Leg in het waterbad en laat 1 uur bij 46°C erin liggen.
  • Verwarm de barbecue voor op minimaal 200°C en richt in voor de directe methode. Haal het vlees uit de zak, dep het droog, smeer licht in met de olie en leg het op de barbecue.
  • Gril het vlees 2 minuten, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Keer het vlees en gril nogmaals 2 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Gaar medium-rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
  • Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Gril ondertussen de prei. Trancheer het vlees, snijd de prei in stukken, strooi nog een beetje zout en peper erover en serveer samen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa
Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa

  Mezcal-gemarineerde bavette met gegrilde ananassalsa vacuümzak en vacumeermachinekernthermometeraluminiumfolie 1 bavettemarinade120 ml mezcal2 tl sinaasappelschil2 tl limoenrasp180 ml sinaasappelsap120 ml limoensap4 teentjes knoflook1 rode peper1 el...

Thaise varkensspiesjes
Thaise varkensspiesjes

  Thaise varkensspiesjes houten satéprikkers 400 procureurlapjes50 ml kokosroom½ bosje koriander1 limoenmarinade50 ml kokosmelk5 teentjes knoflook2 el palmsuiker2 el vissaus1 el maïzena1 el neutrale olie1 el gehakte peterselie1 tl korianderzaad1 tl sojasaus1 tl...

Vegan pulled pork bagel
Vegan pulled pork bagel

  Vegan pulled pork bagel barbecue met dekselRVS GrillmandCold smoke generator (CSG)Rookmot Applealuminiumfoliegietijzeren koekenpan (skillet) of bakplaat 750 g oesterzwammen3 el bbq-rubscheutje arachideolie6 bio vegan bagels o.i.d. (wij gebruiken Pur Pain van de...

Kipsaté satay gai
Kipsaté satay gai

  Kipsaté satay gai houten satéprikkers of ijzeren spiesjeskernthermometer1 gietijzeren pan1 gietijzeren koekenpan 500 g kippendijenmarinade1 pakje kokosmelk (a 200 ml)1 tl kurkuma1 el palmsuiker1½ el sojasauschiliflakes (naar smaak)1 teentje knoflook...

Gerookte harissa-kipgehaktballetjes
Gerookte harissa-kipgehaktballetjes

  Gerookte harissa-kipgehaktballetjes gehaktmolenkernthermometerhandvol rookhoutsmokerbox 750 g kippendijen1 sjalotje2 teentjes knoflook15 g peterselie60 g gedroogde abrikozen2 tl harissa50 g paneermeel10 g dille300 g parelcouscouszout en peperharissa-saus250 ml...