T-bone steak met prei

Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Trefwoord prei, rundvlees, sous-vide, sousvide, t-bone
Bereidingstijd 2 uur 30 min
Porties 2 personen

Equipment

  • vacumeermachine
  • vacuümzak
  • sous-vide koker of stick
  • kernthermometer

Ingrediënten

  • 800 g T-bone steak
  • 2 preien
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Instructies

  • Maak de prei schoon en zorg dat er geen zand meer in zit. Doe de prei in een vacuümzak en trek vacuüm met een vacumeermachine.
  • Leg in een waterbad van 80°C gedurende 60 minuten. Haal de prei er voorzichtig uit en leg apart.
  • Kruid de T-bone steak met zout en peper. Doe nu de T-bone steak in een vacuümzak en trek de T-bone vacuüm. Leg in het waterbad en laat 1 uur bij 46°C erin liggen.
  • Verwarm de barbecue voor op minimaal 200°C en richt in voor de directe methode. Haal het vlees uit de zak, dep het droog, smeer licht in met de olie en leg het op de barbecue.
  • Gril het vlees 2 minuten, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Keer het vlees en gril nogmaals 2 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Gaar medium-rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
  • Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Gril ondertussen de prei. Trancheer het vlees, snijd de prei in stukken, strooi nog een beetje zout en peper erover en serveer samen.

Fire&Food recepten

Voorgestelde recepten

Bavette-saté met pittige pindasaus
Bavette-saté met pittige pindasaus

  Bavette-saté met pittige pindasaus houten satéprikkersgietijzeren pan 500 g bavette1 citroengrasstengel3 cm stuk gember1 teentje knoflook2 sjalotjes1 tl gemalen kurkuma1 tl gemalen komijn1 tl gemalen koriander1 el palmsuiker1/4 tl zoutpittige pindasaus80 ml...

Abrikoos-worstspiesjes met salie
Abrikoos-worstspiesjes met salie

  Abrikoos-worstspiesjes met salie kerntemperatuurmeterhandjevol rookchips 8 plakjes ontbijtspek2 el mosterd16 kleine worstjes (of 6 grote worstjes)16 gedroogde abrikozen16 verse salieblaadjes Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verwarm hem voor op...

Koudgerookte BBQ-potsticker
Koudgerookte BBQ-potsticker

  Koudgerookte BBQ-potsticker koudrookgeneratorrookmotdumpling makerskilletaluminiumfolie 400 g chipolataworstjes1 pak dumplings (diepvries bij toko of groothandel)3 cm gemberwortel2 tl sesamoliezonnebloemolie150 ml water per baksessiekiemgroente (sesamzaadjes...

Whisky diamanthaas
Whisky diamanthaas

  Whisky diamanthaas gietijzeren koekenpankerntemperatuurmeter 3-4 diamanthaasjes (afhankelijk van het gewicht)1 bosje lente-ui (in ringen gesneden)2-4 el bourbon whisky4-5 el honing4-5 el sojasaus1 el neutrale oliezout en peper De diamanthaas is een zeer...

Koudgerookte zalm
Koudgerookte zalm

  Koudgerookte zalm barbecue met dekselcold smoke generatorhoutmot (beuken)plastic ziplockzak of vacuumzakbak of schaal (waar de zalm precies in past)houten plankkeukenpapier 500-750 g zalmfilet met huid150 g grof zeezout75 g licht bruine basterdsuiker1 el...