
T-bone steak met prei
Equipment
- vacumeermachine
- vacuümzak
- sous-vide koker of stick
- kernthermometer
Ingrediënten
- 800 g T-bone steak
- 2 preien
- zonnebloemolie
- zout en peper
Instructies
- Maak de prei schoon en zorg dat er geen zand meer in zit. Doe de prei in een vacuümzak en trek vacuüm met een vacumeermachine.
- Leg in een waterbad van 80°C gedurende 60 minuten. Haal de prei er voorzichtig uit en leg apart.
- Kruid de T-bone steak met zout en peper. Doe nu de T-bone steak in een vacuümzak en trek de T-bone vacuüm. Leg in het waterbad en laat 1 uur bij 46°C erin liggen.
- Verwarm de barbecue voor op minimaal 200°C en richt in voor de directe methode. Haal het vlees uit de zak, dep het droog, smeer licht in met de olie en leg het op de barbecue.
- Gril het vlees 2 minuten, draai na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Keer het vlees en gril nogmaals 2 minuten, draai opnieuw na ongeveer 1 minuut een kwartslag voor een mooie grilruit. Gaar medium-rare tot een kerntemperatuur van 50°C.
- Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Gril ondertussen de prei. Trancheer het vlees, snijd de prei in stukken, strooi nog een beetje zout en peper erover en serveer samen.